home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Májusi hétköznapok Muzslyán
Borbély Tivadar
2020.05.20.
LXXV. évf. 21. szám
Májusi hétköznapok Muzslyán

Takarítási, csinosítási akciók — Segélycsomagok osztása a kisnyugdíjasoknak

A nagybecskereki Közművesítési Közvállalat munkásai — Muzslya helyi közösség tanácsának közreműködésével — tavaszi takarítási, csinosítási akciót szerveztek a településen.

Az akció keretében füvet kaszáltak a játszótereken, a piactéren, a temetőben és a Lehel Sportközpont parkjában, illetve összeszedték a szemetet a zöld övezetekről.

Hetilapunknak nyilatkozva Palatinus Ervin, tanácselnök, elmondta, hogy az említett megmozdulások a közvállalat és a helyi tanács szoros együttműködésének köszönhetőek.

— Muzslyán sokan szívügyüknek érzik a falu tisztaságát. Civil szervezeteink évente többször szerveznek olyan akciókat, amelyekkel rávilágítanak  a környezetvédelem fontosságára, felébresztik a lakosságot, leginkább a fiatalokat, hogy mennyire szebb egy tisztább, rendezettebb környezetben nevelkedni. Fontos kiemelni, hogy a közeljövőben újabb munkálatok fognak megvalósulni a helyi közösség területén, melyek a muzslyaiak érdekeit fogják szolgálni — tette hozzá a tanácselnök.

 „Jót tenni – emberbaráti cselekedet!” mottóval ismét osztják a segélycsomagokat Muzslyán.

A helyi közösség valamennyi önkéntese – Nagybecskerek Város Önkormányzatának jóvoltából — az elmúlt pár napban több száz csomagot adott át azon polgárok számára, akik 30.000 dinárnál kevesebb nyugdíjjal rendelkeznek.

A kisnyugdíjasok közül sokan egyedül, magányosan és elszigetelten élnek és a kevéske nyugdíjból a rezsiköltségek kifizetése és az alapvető élelmiszerek megvásárlása komoly kihívások elé teszik őket. 

A humánus akció a napokban fog folytatódni, ugyanis akkora várható a hátramaradt csomagok beszállítása.

 — Ezúttal is kérjük a tisztelt nyugdíjasainkat, hogy a már előre elkészített személyi igazolvánnyal várják önkénteseinket reggel 8:00 órától 16:00 óráig — üzenik az önkéntesek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..