Májusi hétköznapok Muzslyán

Májusi hétköznapok Muzslyán

Takarítási, csinosítási akciók — Segélycsomagok osztása a kisnyugdíjasoknak

A nagybecskereki Közművesítési Közvállalat munkásai — Muzslya helyi közösség tanácsának közreműködésével — tavaszi takarítási, csinosítási akciót szerveztek a településen.

Az akció keretében füvet kaszáltak a játszótereken, a piactéren, a temetőben és a Lehel Sportközpont parkjában, illetve összeszedték a szemetet a zöld övezetekről.

Hetilapunknak nyilatkozva Palatinus Ervin, tanácselnök, elmondta, hogy az említett megmozdulások a közvállalat és a helyi tanács szoros együttműködésének köszönhetőek.

— Muzslyán sokan szívügyüknek érzik a falu tisztaságát. Civil szervezeteink évente többször szerveznek olyan akciókat, amelyekkel rávilágítanak  a környezetvédelem fontosságára, felébresztik a lakosságot, leginkább a fiatalokat, hogy mennyire szebb egy tisztább, rendezettebb környezetben nevelkedni. Fontos kiemelni, hogy a közeljövőben újabb munkálatok fognak megvalósulni a helyi közösség területén, melyek a muzslyaiak érdekeit fogják szolgálni — tette hozzá a tanácselnök.

 „Jót tenni – emberbaráti cselekedet!” mottóval ismét osztják a segélycsomagokat Muzslyán.

A helyi közösség valamennyi önkéntese – Nagybecskerek Város Önkormányzatának jóvoltából — az elmúlt pár napban több száz csomagot adott át azon polgárok számára, akik 30.000 dinárnál kevesebb nyugdíjjal rendelkeznek.

A kisnyugdíjasok közül sokan egyedül, magányosan és elszigetelten élnek és a kevéske nyugdíjból a rezsiköltségek kifizetése és az alapvető élelmiszerek megvásárlása komoly kihívások elé teszik őket. 

A humánus akció a napokban fog folytatódni, ugyanis akkora várható a hátramaradt csomagok beszállítása.

 — Ezúttal is kérjük a tisztelt nyugdíjasainkat, hogy a már előre elkészített személyi igazolvánnyal várják önkénteseinket reggel 8:00 órától 16:00 óráig — üzenik az önkéntesek.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Riport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Májusi hétköznapok Muzslyán
Riport
Májusi hétköznapok Muzslyán
Riport
  • (Tha)
  • 2020.05.18.
  • LXXV. évfolyam 20. szám
Facebook

Támogatóink