home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Majális 2016
Palics—Ludas Közvállalat
2016.04.26.
LXXI. évf. 17. szám
Majális 2016

A Palics—Ludas Közvállalat értesíti a természetvédelmi területekre látogató polgárokat, hogy a Ludasi-tó, a Szelevényi-puszta rezervátumok, valamint a Szabadkai-homokpuszta tájvédelmi körzet területén a következő korlátozások érvényesek:

1   
A Ludasi-tó partján csak az idegenforgalmi célra kijelölt területeken lehet sátrat állítani. A tóparton a víztől csak 10 méter távolságon túl szabad tartósan tartózkodni, és csak azokon a szakaszokon, ahol a tópart megközelítése a természetvédelmi előírások szerint engedélyezett. A térképen jelöltek azok a helyek, ahol kirándulni szabad: Hajdújáráson, a Szúnyog csárdánál, a Kőrös-part jelölt részein, a Róka-tanyán, az iskolánál és a Budzsáknál.

2   
A Szelevényi-erdő csak korlátozott számban fogadhat látogatókat, hiszen most virágoznak a természeti ritkaságok és a fészkelési időszak is javában tart. A látogatók a kijelölt utakon járhatják be a területet, információkat és segítséget az ünnepekre megerősített őrszolgálat tagjaitól kaphatnak. Az erdő területén tűzgyújtási tilalom van érvényben, mely szerint csak az erdészház (szelevényi csárda) udvarában lehet tüzet rakni

3   
A szabadkai homokpuszta tájvédelmi körzet természetvédelmi terület Szabadka környékén. A hagyományos kirándulóhelyek Kelebiánál a homokbányánál (Majdán), valamint a tőzegbánya környéke a korlátozott számú kiránduló rendelkezésére állnak. Arra kérjük a kirándulókat, hogy tartsák be a nyitott tűzrakás tilalmát, és tiszteljék a természetvédelmi őrök utasításáit.

 Fokozott tűzveszély a nagy szárasság miatt!
 Fokozott tűzrakási és dohányzási óvatosság szükséges

A természeti értékek védelmének érdekében kérjük a látogatókat, hogy tartsák tiszteletben a kihelyezett utasító táblákat és a természetvédelmi őrökkel való együttműködést.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..