home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Maja, a borhercegnő Muzslyán
Borbély Tivadar
2016.05.24.
LXXI. évf. 20. szám
Maja, a borhercegnő Muzslyán

Nem mindennapi látogatásnak voltak tanúi a közelmúltban a muzslyaiak, hiszen a helybeli Szent Márton Borkedvelők Egyesületének tagjai Maja Žibertet, a szlovéniai Cviček bor országos hercegnőjét látták vendégül.

A Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület könyvtártermében megjelent vendégeket Rontó László, a Borkedvelők Egyesületének elnöke és Kalapis Sztoján atya köszöntötte.

Maja Žibert elmondta, hogy a hazájában tizenhét évvel ezelőtt elindított borhercegnő-választás elsődleges célja, hogy bemutatkozzanak azok a fiatal hölgy bortermelők, akiknek családjában a szőlészettel és borászattal való foglalkozás évtizedes hagyomány. Maja a nagyapjától és az édesapjától tanulta el ennek a szakmának a „titkait”, ők ugyanis több száz szőlőtőkét gondoznak.

A borhercegnő-választásra minden év májusában kerül sor, a versenyzőknek több ezer borász és borkedvelő előtt kell a bírálóbizottság kérdéseire válaszolniuk, és végül a legtöbb tudást felmutató kandidátus lesz a hercegnő.

A látogatás végén a jelen levő muzslyai borászok és borkedvelők Maja Žibertet az egyesületük tiszteletbeli tagjává választották meg.

A borhercegnő Marko Suhoveršnik szlovéniai szalézi szerzetes kíséretében érkezett Muzslyára.



Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..