home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Magyarországon kötelezővé válik a rabmunka
(—)
2014.12.03.
LXIX. évf. 49. szám
Magyarországon kötelezővé válik a rabmunka

Magyarországon jövőre kötelező lesz a rabmunka, pontosabban a fogvatartottaknak kötelezően hozzá kell majd járulniuk a fogva tartásuk költségeihez.

A börtönökben működő, mezőgazdasági és ipari termeléssel foglalkozó társaságok tavaly 14 milliárd forintnyi értéket állítottak elő. Évtizedek óta jogos társadalmi igény, hogy az elítéltek járuljanak hozzá fogva tartásuk költségeihez, ezért 2015 januárjától a munkavégzés már törvényi előírás lesz a büntetés-végrehajtási intézetekben az elítéltek számára — mondta Lajtár József vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese. Magyarország 28 börtönében a fogvatartottak száma körülbelül tizennyolcezer. A betegek, a nyugdíjkorhatárt elért személyek és a jogerősen még el nem ítéltek nem kötelezhetők munkára, így a fogvatartottak közül mintegy tizenkétezer személynek kell dolgoznia.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..