home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Magyarország vonzó a külföldi diákok számára
(Összeállította: TALPAI Lóránt)
2014.12.17.
LXIX. évf. 51. szám
Magyarország vonzó a külföldi diákok számára

Miközben bizonyos nyugati politikai és gazdasági erők azt próbálják elhitetni a világgal, hogy Magyarországon jelenleg diktatúra van, a külföldi tanulók egyre szívesebben jönnek az országba.

Az elmúlt három évben Magyarország népszerűsége folyamatosan nőtt a külföldi cserediákok körében. Magyarország elsősorban a thaiok, a törökök, a japánok, az olaszok és a németek körében közkedvelt célország — az idén 17 államból több mint 100 diákot fogadtak a program keretében. Egy felmérés szerint a világ ötven országa közül Magyarországon a legjobb cserediáknak lenni, és a csereprogramok megszervezésében az AFS (American Field Service) hazai szervezete nyújtotta a legjobb teljesítményt. A felmérésben cserediákok, fogadó és küldő családok, illetve a diákokat fogadó iskolák értékelték az országok helyi AFS-szervezeteinek általános teljesítményét, és a rangsorban 50 ország közül Magyarország végzett az élen. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..