home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Magyarország területéről nem lehet Ukrajnába fegyvert szállítani
facebook
2022.03.07.
LXXVII. évf. 9. szám
Magyarország területéről nem lehet Ukrajnába fegyvert szállítani

Megjelent az a rendelet, amely világossá teszi, hogy Magyarország területéről nem lehet Ukrajnába fegyvert szállítani - közölte a magyar kormányfő a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Orbán Viktor a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülése után számolt be a legfrissebb kormányzati döntésekről. Elmondta azt is, hogy a béke helyreállítása érdekében a V4-ek miniszterelnökei kedden Londonban, majd az Európai Unió összes miniszterelnöke csütörtökön és pénteken Párizsban tárgyal majd. Megpróbáljuk a háború útját elrekeszteni, és megnyitni a tárgyalásokat, amelyek elvezethetnek a békéhez – hangsúlyozta a miniszterelnök.


Fotó: Facebook/ Orbán Viktor

„Értékeltük a helyzetet, megjelent az a rendelet, amely világossá teszi, hogy Magyarország területéről fegyvert nem lehet Ukrajna területére szállítani. Figyelmeztető jel, hogy a katonai cselekmények egyre közelebb kerülnek a magyar határhoz, ez azt jelenti, hogy a menekültek száma nőni fog. Nekünk arra kell felkészülni, hogy egyre több embert kell ellátnunk. Meghoztuk azokat a döntéseket, amely garantálja a hatóságok és a civil szervezetek közötti együttműködés olajozottságát. Számba vettük a heti diplomáciai lépéseket, erőfeszítéseket fogunk tenni ismét a béke helyreállítása érdekében.”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..