home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Magyarország elfogyott?
Zvekán Péter
2018.10.29.
LXXIII. évf. 43. szám
Magyarország elfogyott?

Annak idején hatalmasat robbant — hozzáteszem: nem csak Magyarországon — a Megasztár.

Részben azért, mert valóban neves szakemberek is ültek a zsűriben, mint amilyen Presser Gábor, de főleg azért, mert jó hangok kerültek ki a tömegből. Olyanok, mint a mi Rúzsa Magdink, Tóth Vera, Caramel, és még sorolhatnám.

A helyzet viszont igencsak megváltozott az utóbbi időben. A Megasztár viszonylag jól végigvitte azt, amire hivatott volt, talán az utolsó szériában kezdett kifulladni, de aztán abba is hagyták. A közben berobbanó X-Faktor viszont azóta is keményen próbálja fejni a már fejhetetlent. Gondolok itt arra, hogy az előválogatókon már nem hallunk kiemelkedő hangokat. Még mindig leülök, hogy megnézzek egy-egy adást, de a végén mindig én érzem magam kellemetlenül. Egyrészt azért, mert követem a The Voice külföldi — például amerikai — tehetségkutatót, melyben világszínvonalú hangokat lehet hallani. Az egyik jobb, mint a másik. Egy Amerikának persze nyilván hatalmas előnye van Magyarországgal szemben a saját 300 millió lakosával, de akkor is! Gondoljunk bele, hogy milyen a kínai piac, ott 1,3 milliárdan vannak.

S amíg a nagyobb országok tehetségből kifogyhatatlannak tűnnek, addig Magyarországnak egy kis szünetre volna szüksége, egy kis levegővételre. A mostani X-Faktor például hihetetlenül vékony. Szerintem. Az meg csak ráadás, hogy mennyire promotálják és szeretik a jó kis botrányokat. Legutóbb a mirjamos cirkusznak lehettünk fül- és szemtanúi. Röviden: besétált egy nem túl vékony lány, aki elmondta, hogy neki már van kiadott lemeze, illetve modellkedik is, majd elhangzott az összes hasonló bullshit, melyet a tehetségtelen, de annál nagyobb önbizalmú emberek szoktak ilyenkor mondani. Ezután elkezdett énekelni, persze minősíthetetlenül, ezért a zsűri (Puskás Peti, ByeAlex, Radics Gigi és Gáspár Laci) leállította. A versenyző ekkor felháborodott, hogy mit szólnak be neki, és különben is szerinte ByeAlex egy nulla, aztán Gigihez akarta vágni a mikrofont — ami nem sikerült —, és addig feszítette a húrt, mígnem végül Laci elküldte a francba egy legendás beszólással: „Menjé, csáje, haza magadnak” — jelentsen ez bármit is. Végül is bevált. Viszont hol voltak a biztonságiak? Olvastam olyan nyilatkozatokat, hogy takarásban végig ott tartózkodtak. Akkor viszont ha szándékosan nem avatkoztak be, mert a botrány jó üzlet, eléggé mélyre süllyedtünk.

A lényeg, hogy egy szünetre van szükség. Mert egyszerűen nincs ennyi magyar tehetség ebben a kis országban. Vagy ha mégis, akkor viszont profibb módon kellene foglalkozni a felkutatásukkal, és egy kicsit újítani is kell, mielőtt mindenki belefásul a jó öreg és megszokott formátumba. Arról nem is beszélve, hogy én inkább az olyan műsorokat részesítem előnyben, amelyekben mindenki jó, és végül a legjobb győz.

Komolyan, még mindig szeretünk röhögni a szerencsétleneken? Ezen már túl vagyunk...


Nyitókép: Mno.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..