home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Magyarkanizsán is emlékeztek
(tv.)
2006.03.21.
LXI. évf. 12. szám
Magyarkanizsán is emlékeztek

Magyarkanizsa önkormányzata nevében Körmöci Károly és Dobó Sándor helyezték el az emlékezés koszorújátMagyarkanizsán délelőtt 11 órakor kezdődött a Művészetek Házában az ünnepi rendezvénysorozat. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából megszervezett egész napos ünne...

Magyarkanizsa önkormányzata nevében Körmöci Károly és Dobó Sándor helyezték el az emlékezés koszorúját

Magyarkanizsán délelőtt 11 órakor kezdődött a Művészetek Házában az ünnepi rendezvénysorozat. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából megszervezett egész napos ünnepségsorozatot Magyarkanizsa önkormányzata, a Rákóczi Szövetség és az Ozoray Művelődési egyesület szervezte. Az ünnepségen jelen voltak a Magyar Nemzeti Tanács tagjai és Magyarkanizsa testvérvárosainak képviselői.
,,Március 15-e Magyarország újkori történetének meghatározó eseménye, a magyar nemzet identitásának alapköve. Máig ható üzenetében: a fiatalság, a nagykorúvá váló társadalom ünnepe -- hangzott el a megemlékezésen. Az ünnepségen felléptek a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium és a magyarkanizsai Jovan Jovanoviæ Zmaj Általános Iskola növendékei, majd Pósa Károly, a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének elnöke és Körmöci Károly polgármester mondott ünnepi beszédet. A rendezvény koszorúzással folytatódott a Városi Nagytemetőben, ahol dr. Zapletán Géza esperes mondott imát a szabadságharc áldozatainak lelki üdvéért, majd az önkormányzat képviselői, a politikai pártok, Magyarkanizsa testvérvárosainak képviselői, a civil szervezetek és a polgárok helyezték el a kegyelet virágait az emléktáblánál.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..