home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Magyarkanizsán az 1-es, Törökkanizsán a 2-es a nyerő
Tóth Tibor
2024.05.17.
LXXIX. évf. 20. szám
Magyarkanizsán az 1-es, Törökkanizsán a 2-es a nyerő

A magyarkanizsai városháza dísztermében a Vajdasági Magyar Szövetség közösségi találkozót tartott, melyen részt vett dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke, Juhász Bálint, a VMSZ Intézőbizottsága és a tartományi képviselőház elnöke, Deli Andor, a Fidesz európai parlamenti képviselője, a VMSZ elnökségének tagja, Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa Község elnöke, de jelen voltak a párt önkormányzati, tartományi, köztársasági parlamenti tisztségviselői és a VMSZ magyarkanizsai és törökkanizsai községbeli képviselő-testületi jelöltjei is.

Magyarkanizsa község területén az elmúlt négy évben több jelentős beruházás valósult meg: Adorjánon és Kispiacon teljesen felújították a művelődési házat, a község mind a tizenhárom településén korszerűsítették a közvilágítást, Magyarkanizsán fejlesztették a szennyvíztisztítót, kiépítették a Grund közösségi teret, a mezőgazdasági középiskolában és a község intézményeiben különféle beruházásokat valósítottak meg, felújították a Kispiac és Ludas közötti utat, Oromhegyesen utcákat aszfaltoztak, felújították a vásárteret és az általános iskolát, Oromon utcákat aszfaltoztak, Tóthfaluban közösségi házat újítottak fel, Kishomokon a központi utca aszfaltozását kezdték el, Martonoson a művelődési házon évente felújítanak valamit, valamint elkészült az általános iskola felújításának terve, Horgoson kerékpárutat építettek, létrehozták a Bara közösségi teret, felújították a labdarúgóklub helyiségeit, illetve folyamatosan fejlesztik és eszközökkel látják el az egészségházat. Az elkövetkező időszakban az önkormányzat vezetősége, Fejsztámer Róbert polgármesterrel az élen, a többi közt folytatná az utak és utcák aszfaltozását, felújítását a község minden településén, folytatni szeretné a Vigadó felújítását, megkezdené a hotel- és wellnessközpont építését, felújítaná a martonosi, az adorjáni és az oromhegyesi bekötőutakat, kiépítené a Magyarkanizsa központját elkerülő főutat, folytatná a Horgos 2 határátkelő és Magyarkanizsa közötti kerékpárút kiépítését.

A jelenlévőket először Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere, a VMSZ magyarkanizsai listavezetője köszöntötte, aki az elmúlt négy év eredményeit összefoglalva kiemelte, hogy a község tizenhárom települését és kilenc helyi közösségét igyekeznek arányosan fejleszteni.

— Az elmúlt négy évben megvalósult terveket, elképzeléseket, irányvonalakat kell folytatni az elkövetkező négy évben is. Ehhez nagyon erős szavazói bázisra lesz szükségünk június 2-án. Intézményrendszerünk megmaradása érdekében és azért, hogy mind a tizenhárom településen az elkövetkező négy évben is tudjunk megfelelően fejleszteni, arra kérem a polgárokat, hogy június 2-án járuljanak az urnák elé, és szavazzanak a VMSZ listájára — emelte ki Fejsztámer Róbert.

Deli Andor, a Fidesz európai parlamenti képviselője megköszönte az elmúlt tíz év támogatását és biztatását, és kérte a jelenlévőket, hogy az elkövetkező időszakban támogassák Vicsek Annamária európai parlamenti képviselőjelöltet.

— Nem könnyű konzervatív, normális gondolkodású magyarnak lenni Brüsszelben, mert arrafelé azoknak nem jár köszönet. Ellentétben azokkal, akik kiárusítják a hazát, és azért lobbiznak Brüsszelben, hogy Magyarországnak ne adjanak pénzeket. Őket simogatják és dicsérik, biztatják, hogy csak így tovább. Ez nem a helyes út, és ez nem szolgálja sem az anyaország, sem a mi közösségünk fejlődését. Ez is legyen előttünk a június 9-ei európai parlamenti választásokon, amikor a levélszavazaton ikszelünk. Habár Önöket, akik ma itt vannak, nem kell különösebben ösztönözni, hogy a Fidesz—KDNP listájához húzzák be az x-et — mondta Deli Andor.

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke kiemelte, hogy Magyarkanizsa a Vajdasági Magyar Szövetség politizálása szempontjából nagyon fontos, hiszen a párt jó néhány kitűzött célja — mint amilyen a határátkelő átjárhatósága, a Horgos 2 határátkelő nyitvatartása, a vasút kérdése — közvetlenül kapcsolódik a magyarkanizsaiakhoz. A pártelnök a magunk mögött hagyott migránskérdésről is szólt.

— 2023 októberétől utcáinkon és tereinken nincsenek migránsok, de ne gondoljuk, hogy ez biztos így marad az idők végezetéig. A parlamentben folyamatosan arról kell beszélni, hogy az illegális migránsok mekkora veszélyt jelentenek. Ezért fontos, hogy Brüsszelben minél több európai parlamenti képviselő szintén ugyanezt az elvet vallja, amit mi, hogy a migránsok maradjanak Szerbián és Magyarországon kívül. Ezért fontos, hogy ne csak az Európai Parlamentben, hanem itthon is erős legyen a VMSZ, mert az elmúlt nyolc év bizonyította, hogy a migránskérdést rajtunk kívül senki más nem tartotta problémának — mondta Pásztor Bálint, majd arra kérte a polgárokat, hogy a június 2-ai önkormányzati választáson szavazzanak a Vajdasági Magyar Szövetség listájára, Magyarkanizsán karikázzák be az 1-es, Törökkanizsán a 2-es számot, annak érdekében, hogy településeink tovább fejlődhessenek.

Juhász Bálint, a VMSZ Intézőbizottsága és a tartományi képviselőház elnöke elmondta, hogy a június 2-ai választás tétje a közösség érdekérvényesítő képességének és erejének megőrzése helyi szinten is.

— Magyarkanizsa községben a szavazók bizalmának és a VMSZ-nek köszönhetően a közösség jó erőnlétben van, amit meg kell őrizni. Ha nem a VMSZ adná a polgármestert, akkor azt az egész közösség, valamint az infrastrukturális beruházások és fejlesztések bánnák. Továbbra is össze kell tartanunk. A polgármester úr az előző időszakban bizonyított, hiszen folyamatosak a fejlesztések, a megvalósításra váró projektek. A közösségépítő hozzáállást meg kell őriznünk, a civil szervezetekkel, a sport- és a művelődési élet szereplőivel továbbra is szorosan együtt kell működnünk annak érdekében, hogy a községben a helyi prioritások érvényesüljenek. Ez június 2-a tétje. Június 9-éig mondjuk el, milyen Európai Unióban szeretnénk élni, hiszen ha valahol, akkor itt, Magyarkanizsán a bőrünkön tapasztaltuk, mit jelent a migránsválság félrekezelése. Ezeknek a kérdéseknek a tükrében kell elmondanunk levélszavazattal, hogy milyen uniót szeretnénk — mondta Juhász Bálint.

A közösségi találkozó a jelenlévők kérdéseivel ért véget.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..