home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Magyarkanizsa ünnepe
RÖHRIG Ottó, a Községi Tanács médiafelelős tagja
2004.10.19.
LIX. évf. 42. szám

Magyarkanizsa október 20-án ünnepli a község napját, a török hódoltság alóli felszabadulás évfordulóját. A községi képviselő-testület díszülése október 20-án 10 órakor kezdődik a Városháza dísztermében. Ezen az összejövetelen az arra érdemesek átvehetik a Pro Urbe Díjat. Ezután 11 óra 15 perckor a V...

Magyarkanizsa október 20-án ünnepli a község napját, a török hódoltság alóli felszabadulás évfordulóját. A községi képviselő-testület díszülése október 20-án 10 órakor kezdődik a Városháza dísztermében. Ezen az összejövetelen az arra érdemesek átvehetik a Pro Urbe Díjat. Ezután 11 óra 15 perckor a Városháza előcsarnokában a II. Mézfesztivál megnyitójára kerül sor. Délben a Halász téren megkoszorúzzák az egykori földvár helyét megjelölő emléktáblát, egy órával később pedig kiállítás nyílik a Dobó Tihamér Galériában. Délután fél 4-kor a labdarúgópályánál átadják rendeltetésének Magyarkanizsa Községi Sportszövetségének új irodáját. Az ünnep alkalmából a magyarkanizsai önkormányzat ezúttal is ajándékkoncerttel kedveskedik a polgároknak és a vendégeknek. Sztevanovity Zorán közkedvelt magyarországi táncdalénekes élő koncertje este fél 8-kor kezdődik a Gyógyfürdő sportcsarnokában. Az óriási érdeklődés, illetve a fürdő korlátozott befogadóképessége arra késztette az önkormányzatot, hogy kivetítőről gondoskodjon. Ennek köszönhetően akár több ezren is élvezhetik majd a népszerű énekes előadását.
A községnapi ünnepséggel kapcsolatos sajtótájékoztatón Bernát László, a magyarkanizsai Nektár Méhészegyesület elnöke felhívta a II. Mézfesztivál programjára az újságírók figyelmét. Elmondta, hogy az egyesületnek 23 tagja van, a kaptárok száma pedig 1200--1400-ra tehető. A fesztiválon termékbemutatót is tartanak, ám az egyesület nemcsak mézet, hanem mézeskalácsot is kiállít. A látogatóknak kóstolóval kedveskednek, ugyanakkor a vásárlást is lehetővé teszik számukra.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..