home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
Magyarkanizsa ünnepe
2004.10.19.
LIX. évf. 42. szám

Meghívó érkezett az idén is Magyarkanizsa község napjára, október 20-ára. Ez az idei mindössze annyiban tér el a korábbiaktól, hogy a meghívót két polgármester írta alá: az eddigi polgármester, BALLA Lajos és az újonnan megválasztott községi elnök, KÖRMÖCI Károly. A kézjegyek találkozása az ünnepre...

Meghívó érkezett az idén is Magyarkanizsa község napjára, október 20-ára. Ez az idei mindössze annyiban tér el a korábbiaktól, hogy a meghívót két polgármester írta alá: az eddigi polgármester, BALLA Lajos és az újonnan megválasztott községi elnök, KÖRMÖCI Károly. A kézjegyek találkozása az ünnepre invitáló papírlapon azt üzeni: a csönd városában illendően, jól nevelt emberek módjára történt meg a hatalomátadás. Ami igaz is: Balla Lajos polgármester és Puskás Károly, a községi végrehajtó bizottság elnöke (a VMSZ egyiküket sem jelölte a polgármesteri tisztségre) még a helyhatósági választások előtt elbúcsúzott: köszönetet mondott a képviselő-testület tanácsnokainak és a közvállalatok képviselőinek az együttműködésért, amellyel a korábbi vezetés elképzeléseinek a magvalósítását segítették. Persze, a helyhatósági választások után a helyzet Magyarkanizsán sem ilyen egyszerű. Az új összetételű községi képviselő-testület alakuló ülésének napján, az eddigi és az új polgármester egyetlen közös sajtótájékoztatóján Balla Lajos - aki megköszönte a választópolgároknak, hogy részt vettek a szavazáson - feladatának tartotta reagálni bizonyos vádakra. A VMSZ csúcsvezetése azt állítja - mondta Balla -, hogy az eddigi önkormányzati vezetőség miatt veszítette el a választásokat. Ő soha nem állította, hogy hibátlanok voltak, követtek el hibákat, de azért vállalják is a felelősséget. ,,Nem a múltba nézünk, hanem a jövőbe. Az eddigi önkormányzati vezetőség tette a dolgát, ahogy tehette. Nekünk is meglesznek a kötelezettségeink' - mondta Körmöci Károly, aki az eddig végzett munkáért köszönetet mondott Balla Lajosnak és Puskás Károlynak.
Kömöci Károly községi elnök és a községi képviselő-testület újonnan megválasztott tanácsnokai a testület október 8-án megtartott alakuló ülésén tettek ünnepélyes fogadalmat. Megválasztották a 29 tanácsnokból álló testület elnökét és alelnökét. A községi képviselő-testület elnöke DOBÓ Sándor (VR), alelnöke pedig BŰN Zoltán (VSZL) lett. A községi elnök KÖRMÖCI Károly helyettese, azaz az alpolgármester MARÁCI Nándor (VR) lett.
A négytagú községi tanács tagjai: MISKOLCI Géza agrármérnök (mezőgazdaság és környezetvédelem), PÁLINKÁS József vállalkozó (idegenforgalom), Goran NIKIÈIÆ pedagógus (oktatás, művelődés, sport) - a tanács negyedik tagját utólag választják meg.
A községi parlament alakuló ülését követően sajtótájékoztatót tartott a VMSZ tanácsnoki csoportja, és arra figyelmeztettek: figyelembe kell venni, hogy a VMSZ megnyerte a választásokat - még ha csak 84 szavazattal kapott is többet, mint a reformisták -, mégsem kaptak a községi vezetőségben egyetlen funkciót sem, pedig általában az a szokás, hogy az alelnök a legnagyobb ellenzéki frakcióból kerül ki...
Magyarkanizsa községben egyébként - a helyhatósági és a tartományi választások napján - a helyi közösségekben is megejtették a választásokat. A helyi közösségekben megejtett választások érdekessége, hogy a polgárok valamennyi eddigi tanácselnöknek (faluelnöknek) újra bizalmat szavaztak, egyedül a helyi közösségek tanácstagjai között vannak új nevek is. A helyi közösségek tanácselnökei: Adorján - BOGNÁR János, Martonos - BOGNÁR Pál, Horgos - SZÉCSI Gusztáv, Magyarkanizsa - KANYÓ Zoltán, Kispiac - BÍRÓ László, Oromhegyes - KONCZ Lázár, Orom - LÉKÓ Róbert, Tóthfalu - BATA Ferenc, Velebit - Petar ÈURÈIÆ.
Magyarkanizsa ünnepre készül. A község napjának előestéjén, október 19-én színielőadás lesz a Művészetek Házában. Október 20-án, szerdán a városházán 10 órakor kezdődik a községi képviselő-testület ünnepi ülése, 11.30-kor koszorúznak a Halász téren, délután 16 órakor Oromhegyes határában a Bergel-halmon emléktáblát helyeznek el. Az ünnepség este a Művészetek Házában színházi előadással zárul. (o. i.)
Magyarkanizsán jó ütemben haladnak a munkálatok az új könyvtár épületén
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..