home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Magyarkanizsa legjobbjai
Tóth Tibor
2020.03.03.
LXXV. évf. 8. szám
Magyarkanizsa legjobbjai

Magyarkanizsán a közelmúltban hirdették ki a 2019. év legsikeresebb sportolóit, klubjait és sportmunkásait. A községi versenyzők rangsorolását a sportszövetség igazgatóbizottsága határozta meg a klubok által benyújtott nevezések és a tavalyi évben elért eredmények alapján.

A városháza dísztermében megtartott ünnepségen elsőként Borsos Csaba, a községi sportszövetség elnöke köszöntötte a jelenlevőket, majd Fejsztámer Róbert polgármester szólt a sportolókhoz. Kiemelte, hogy a községi költségvetésből az idén nagyobb összeg jut sportra, mint az elmúlt évben, több sporttal kapcsolatos fejlesztés folyik a városban, ösztöndíjakra pedig 900 000 dinárt különítettek el.

A köszöntők után elsőként a legjobb pionír versenyzők vehették át az elismeréseket. A fiúk mezőnyéből a távolugrásban és magasugrásban egyaránt tartományi, illetve országos bajnok Pavle Soraić (Partizan Atlétikaklub) került ki győztesen. Ez a kategória bizonyult a legnépesebbnek, hiszen jelölést kapott még Kálmán Zoltán, Vuk Jolić (mindketten Kanizsa Cselgáncsklub), Kovács Ádám, Halász Ábel (mindketten Testvériség Kajakklub), Lengyel Kevin, Újhelyi Balázs, Fehér Benjamin, Teleki Dániel (Potisje Birkózóklub), György Dávid, Muhi Ádám, Bognár Kristóf, Vukašin Rakić, Mészáros Ábel, Muhi Viktor (Magyarkanizsa Úszóklub), Raffai Gergő, Stefan Tolić (KOT Partizan Cselgáncsklub), Sarnyai Dominik (Ringfighter Ökölvívóklub), Marko Sujić, Nemanja Hinić, Jakus Márk, Kálmán Ádám, Aleksa Bošković és Ognjen Miladinov (Partizan Atlétikaklub) is. A lányok versengését Újhelyi Evelin, a Potisje Birkózóklub tagja nyerte meg, aki a számos kiváló eredmény mellett az országos bajnokságon is diadalmaskodott. Rajta kívül a jelöltek listáján még Nagy Lara (Testvériség Kajakklub), Habi Orsolya (Potisje Birkózóklub), Mészáros Tamara, Magosi Réka, Balgó Evelin, Jovana Nedeljkov (mindannyian Magyarkanizsa Úszóklub), Varga Mira (Ringfighter Ökölvívóklub), Apró Bogács Zsóka és Árok Anna (mindketten Partizan Atlétikaklub) neve szerepelt.


Az ifi lányok versengéséből Marina Živković került ki győztesen (a szerző felvételei)

A serdülő lányok mezőnyében Anja Živković (Partizan Atlétikaklub) végzett az első helyen, aki hármasugrásban és távolugrásban egyaránt korosztályos országos bajnok. A fiúknál a birkózó Berec Dávid megvédte tavalyi címét. Berec kötött- és szabadfogásban is tartományi, illetve országos bajnok, a görögországi nemzetközi versenyen második, a szlovákiain pedig harmadik helyezést ért el. Elismerést vehetett még át Basa Enikő (Testvériség Kajakklub), Fábián Orsolya, Rekecki Botond, Pósa Nimród (Potisje Birkózóklub), Bicskei Noémi, Fábián Tamás, Balog Kornél (Magyarkanizsa Úszóklub), Blaskó Zsanett (Ringfighter Ökölvívóklub), Magyari Ákos és Horváth Bertalan (Partizan Atlétikaklub).

Az ifjúsági korosztályban Marina Živković (Partizan Atlétikaklub) és Vrábel Áron (Potisje Birkózóklub) bizonyultak a legjobbaknak. Živković országos és tartományi bajnok, Balkán-bajnoki érmes többpróbázó, Vrábel pedig két korosztályban is országos bajnok, emellett egy görögországi nemzetközi versenyen is aranyérmet nyert. Elismerő oklevelet Losonc Szabolcs, Sarnyai Ákos (Potisje Birkózóklub), Sarnyai Dániel (Ringfighter Ökölvívóklub), Nikola Berić és Sergej Miladinov (Partizan Atlétikaklub) kapott.


Bicskei Mihály életműdíjat vehetett át

A felnőttek kategóriájában mind a nők, mind a férfiak mezőnyében is címvédés történt, a nőknél ugyanis Fábián Anna, a férfiaknál pedig Dejan Petrović (mindketten Potisje Birkózóklub) vitte el a pálmát. Fábián tíz éve birkózik, a szerbiai válogatott tagja, jelenleg a Szegedi Tudományegyetem kutató biológia szakos hallgatója. Az utóbbi években sérülésekkel küszködött, de mostanra sikerült felépülnie. A Balkán-bajnoki ezüstérmét tartja a 2019. évi legjobb eredményének, de részt vett az U23-as Eb-n (5. hely) és vb-n (14. hely) is.

— Az év sportolója díj mindig nagy elismerés és motiváció a további munkához. 2020-ban az Európa- és világbajnokságon szeretnék a válogatott tagjaként szerepelni, ez az elsődleges cél. Nem titkolom, szeretnék egy világversenyről éremmel hazatérni. Az egyetem alatt Magyarországon készülök, Szegeden egy nagyon jó csapat alakult ki, illetve a Tököli Birkózóklub is leigazolt. Az ottani versenyeken tököli, a hazaiakon pedig magyarkanizsai színekben indulok — mondta Fábián Anna.

Petrović felnőtt, U23-as és ifjúsági országos bajnok. Életében a sport mellett az egyetem is jelentős szerepet tölt be, Újvidéken ugyanis informatikai mérnöknek tanul.

— Habár nem először kaptam meg, de mindig kedves a szívemnek ez a díj. Mindenki ezért is dolgozik, hogy saját községében az év sportolója legyen. Az idén lesz néhány országos, valamint Európa- és világbajnokság, ezért reménykedem, hogy a díj jövőre is hozzám kerül. Az elmúlt év legnagyobb eredményének a felnőtt országos bajnoki címet tartom, emellett a 23 éven aluliak és a juniorok között is a legjobbnak bizonyultam. Hasonló folytatásban reménykedem az idén is — mondta Petrović.

A felnőttek mezőnyében Balázs Bettina (TSC Magyarkanizsa Labdarúgóklub), Bognár Csilla (Magyarkanizsa Úszóklub) és Kovács Dávid (Potisje Birkózóklub) is elismerésben részesült.


A legjobb edzőnek Fábián Ákos (jobbról) bizonyult

A legsikeresebb csapatnak a Testvériség Kajakklub párosa, a tartományi bajnok, országos bajnokságon ezüstérmes Dobó Petra és Nagy Lara alkotta kettős bizonyult, elismerést pedig a TSC Magyarkanizsa Labdarúgóklub (felnőttek), a tóthfalui Nyers István Labdarúgó Akadémia (U19-es korosztály) és a Partizan Atlétikaklub (junior-férfiváltó) képviselője vehetett át.

A legjobb edzőnek Fábián Ákost, a Potisje Birkózóklub egyik szakemberét választották. Rajta kívül Apró István (Testvériség Kajakklub), Kormos Rudolf (Magyarkanizsa Úszóklub), Kiss Róbert (Nyers István Labdarúgó Akadémia) és Dušan Mandarić (Partizan Atlétikaklub) kapott elismerő oklevelet.

A legsikeresebb sportegyesületnek a Magyarkanizsa Úszóklub bizonyult, életműdíjat Bicskei Mihály, az adorjáni Tisza Sportegyesület sportlövőszakosztályának alapítója kapott. Különdíjban részesült a fennállásának 50. évét ünneplő Tisza Sportegyesület sportlövőszakosztálya és a Potisje Sakk-klub, valamint a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Potisje Labdarúgóklub. Az abszolút győzteseknek járó serleget Dejan Petrović és Fábián Anna vehette át.


Az abszolút győztesek Fejsztámer Róbert polgármesterrel

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..