home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Magyarkanizsa legjobbjai
Tóth Tibor
2014.02.24.
LXIX. évf. 8. szám
Magyarkanizsa legjobbjai

A magyarkanizsai városháza dísztermében február közepén kihirdették az elmúlt év legjobb községbeli sportolóit. A kategóriánkénti győztesek az atléták, a birkózók, a kajakozók és a moderntáncosok soraiból kerültek ki, a többi sportág képviselői sem maradtak azonban elismerés nélkül. A sportolók rangsorát a klubok által benyújtott nevezések és a tavalyi évben elért eredmények alapján a sportszövetség elnöksége határozta meg. Most először csak a legjobbak kaptak serleget, a többiek emléklapot vihettek haza.

A jelen levő sportolókhoz, edzőkhöz, klubvezetőkhöz elsőként Nyilas Mihály, Magyarkanizsa község elnöke szólt. Gratulált a sportolóknak eredményeikhez, majd elmondta, hogy meghirdették a sportszervezetek támogatásáról szóló 2014. évi önkormányzati pályázatot, valamint növelték a szétosztható összeget, abban bízva, hogy ezáltal a község területén működő klubok még aktívabbak és sikeresebbek lesznek.

— Hamarosan ki lesz írva a sportösztöndíjakra vonatkozó pályázat. Legsikeresebb sportolóinkra összesen 800 000 dinárt fordítunk — nyilatkozta a polgármester.

Borsos Csaba, a magyarkanizsai sportszövetség elnöke elmondta, hogy az igazgatóbizottság nehezen hozta meg azt a döntést, miszerint az idén csak a legjobbakat díjazzák, a község sportolói ugyanis 2013-ban is sikeresen szerepeltek a különféle versenyeken.

— Próbáljuk kiszűrni azokat az egyesületeket, amelyek nem megfelelően végzik munkájukat, és serkenteni azokat, amelyek eredményesen dolgoznak. Ösztönözni szeretnénk azokat is, amelyek most nem jelöltek sportolókat, annak érdekében, hogy a jövőben még magasabb színvonalon foglalkozzanak sporttal — mondta Borsos.

Vólenter Takarics Anasztázia, a magyarkanizsai önkormányzat sporttal és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja a sport szerepére hívta fel a figyelmet.

— Községünk sportéletét tovább szeretnénk fejleszteni. A Partizan épületét átalakítjuk a küzdősportok számára, a Tartományi Ifjúsági- és Sporttitkársággal karöltve pedig olyan programot dolgozunk ki, amellyel az iskolai sportot még magasabb szintre emelnénk — hangsúlyozta a sportmegbízott.

A tavalyi év legjobb pionírversenyzőjének a fiúk mezőnyében a Potisje birkózója, Vrábel Ákos bizonyult, a lányoknál pedig a Testvériség Kajakklub kiválósága, Poberai Anett. Emléklapot vehetett át: Szalma Bende és Halász Martin (mindkettő kyokushin karate), Nagy Balázs, Ország Dávid, Stefan Tolić, Zsoldos Orsolya, Nagy Anett, Radics Réka, Kenyeres Jázmin (mindnyájan cselgáncs), Hubai Dávid, Ladányi Krisztián, Katona Petra (mindhárman kajak), Biacs Bence, Bognár Csilla, Ma-rina Živković, Danica Milojević (mindhárman atlétika), Almási Bence, Fejős Anna (mindketten úszás), Sándor Kitti, Hajas Nikolett (mindkettő moderntánc), Szalma Lénárd (labdarúgás), Csikós Kata (asztalitenisz) és Fábián Anna (birkózás). A serdülő fiúk kategóriájában a Partizan Atlétikaiklub versenyzője, Strahinja Miladinov a győztes, a lányoknál pedig a Testvériség Kajakklub sportolója, Raffai Renáta. Elismerésben részesült: Szecsei Ádám (cselgáncs), Ervin Beharović, Tandi Adél (mindketten úszás), Gan Đoko (birkózás), Miskolci Kristóf (asztalitenisz) és Balázs Petra (kajak).

A juniorok kategóriájában a Potisje birkózója, Nagy Szebasztián, valamint az M Plusz Táncklub moderntáncosa, Német Tamara vitte el a pálmát. Emléklapot kapott: Nemanja Nikolić, Vadász Anna (mindketten cselgáncs), Enis Beharović, Ana Pavlov (mindketten úszás), Bognár Anna, Tandari Violetta (mindketten kajak) és Martinaj Albiona (atlétika). A 2013. év legjobb felnőttsportolója címet Gazdag Krisztián (Potisje Birkózóklub) és Kávai Dóra (Partizan Atlétikaiklub) érdemelte ki. A férfiak mezőnyében Szép Pál Zsolt, Raffai Péter (mindketten atlétika), Balogh Attila (úszás) és Ivan Pavlov (úszás és siklóernyőzés), a nők mezőnyében pedig Szabados Rita, Pataki Szabina (mindkettő kajak) és Szabados Ivett (moderntánc) vehetett át emléklapot.

A legjobb klub a Potisje Birkózóklub lett, megelőzve a Partizan Atlétikaiklubot, a Testvériség Kajakklubot, a magyarkanizsai Partizan Kanizsa—Orom—Oromhegyes Cselgáncsklubot, a Kanizsa Úszóklubot és a Horgos 1911 Labdarúgóklubot. A legjobb edzőnek Dejan Mandarić, a Partizan Atlétikaiklub edzője bizonyult, mögötte Nagygyörgy Zoltán (horgosi Kyokushin Karate-Oyama Dojo Center), László Gábor (Testvériség Kajakklub), Vadász Károly (Partizan Kanizsa—Orom—Oromhegyes Cselgáncsklub), Kormos Rudolf (Kanizsa Úszóklub), Újhelyi Sándor (Potisje Birkózóklub) és Szalma Róbert (Horgos 1911 Labdarúgóklub) végzett. A legeredményesebb sportmunkásnak Ladányi Attilát (Potisje Birkózóklub) választották — jelölt volt még Mészáros Kornél a Partizan Atlétikaiklubból —, a legjobb iskolai tornatanárnak járó díjat pedig Balázs Vörös Lívia, a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tornatanárnője vehette át.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..