home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Magyarkanizsa község rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskarának közleményе
2020.11.27.
LXXV. évf. 48. szám
Magyarkanizsa község rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskarának közleményе

Magyarkanizsa község értesíti a polgárokat, hogy Magyarkanizsa község területén a Szerb Köztársaság Kormánya és Magyarkanizsa község rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskarának rendeletei alapján a következő intézkedések vannak érvényben a COVID-19 fertőző betegség terjedésének megelőzése céljából:

1. December 1-ig a boltok és egyéb kiskereskedelmi létesítmények nem dolgozhatnak 21.00 és 05.00 óra között. Ez a korlátozás nem vonatkozik a gyógyszertárakra, a benzinkutak üzemanyag forgalmazói tevékenységére és az élelmiszereket kiszállító vendéglátóhelyekre.

2. December 15-ig a vendéglátóipari létesítmények (éttermek, kávézók, bárok, klubok és hasonlók), a bevásárlóközpontok, a színházak, mozik és egyéb kulturális intézmények, valamit a speciális és klasszikus szerencsejátékok szervezői nem dolgozhatnak 18.00 és 05.00 óra között.

3. A nyilvános helyek zárt terében való tartózkodás során kötelező a védőmaszk viselése, valamint a nem egy háztartásban élő két személy közti másfél méteres távolságtartás, azaz annak betartása, hogy minden 4m²-en egy személy tartózkodhat.

Szabadtéren kötelező a védőmaszk használata minden olyan esetben, amikor nem lehet betartani a személyek közötti 1,5 méteres távolságot (boltok és gyógyszertárak előtt, az autóbusz és más megállókban, stb.).

A védőmaszk viselése kötelező a piacokon a piacok munakidejében és ez érvényes a vásárlókra és az eladókra egyaránt.

4. Tilos a nyilvános gyülekezés egyszerre több mint 5 ember számára bel- és kültéren egyaránt, amennyiben nem biztosítható a 1,5 méteres személyközi távolságtartás és a megfelelő személyes védekezés. Ezen intézkedés alól kivételt képeznek a jogi személyek, vállalkozások, oktatási intézmények, a boltok és bevásárlóközpontok, amelyek esetében a személyenkénti 4m²-es korlátozás van érvényben.

5. A temetéseken résztvevők száma 20 főben kerül korlátozásra a védekező intézkedések kötelező betartása mellett.

6. Javasolt a munkáltatók számára az otthoni munkavégzés lehetővé tétele az alkalmazottak számára, azokban az esetekben, amikor ezt a munkafolyamat lehetővé teszi.

7. A közúti és vasúti tömegközlekedésben kötelező a védőmaszk viselése, ill. érvényben van az utasok maximális számának korlátozása a jármű hivatalos kapacitásának felére.

Ezekben az esetekben a kiskorú gyermekek és a fogyatékkal élő gyermekek szülei, ill. gyámjai kötelesek biztosítani, hogy a gyermekek viseljék a védőmaszkot.

8. Az illetékes szervek szigorúan ellenőrzik az otthoni elszigetelés, az otthoni karantén (önkéntes elkülönülés), valamint az összes többi hatályos járványellenes intézkedés betartását.

9. A járványügyi helyzet romlására való tekintettel, Magyarkanizsa község területén továbbiakban betiltásra kerül a rekreatív jellegű csoportos sporttevékenység – a sportcsarnokokban, az iskolák tornatermében, ill. egyéb zárt helyiségekben. Edzéseket csak a hivatásos sportolók tarthatnak. Elhalasztásra kerül minden sportverseny, kivéve a bajnoki mérkőzések (az ágazati sportszövetség javaslatai és az érvényben lévő kormányrendeletek betartásával).

10. A középiskolában és az általános iskola felső osztályaiban (ötödiktől nyolcadik osztályig) távoktatás zajlik.

11. A téli szünet az oktatási intézményekben 2020. december 21-én kezdődik és 2021. január 18-ig tart.

12. A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézményben csak az egésznapos tartózkodásra beíratott gyermekeket tudják fogadni, amennyiben a gyermek mindkét szülője igazolni tudja, hogy munkaviszonyban van és hogy munkafeladatait csak a munkáltató székhelyén, ill. szervezeti egységeiben tudja ellátni.

A Nagykikindai Közegészségügyi Intézet utolsó jelentése alapján községünkben jelenleg 78 aktív fertőzött van, és a fertőzöttek száma növekvő tendenciát mutat, ezért nyomatékosan felhívjuk a község polgárainak figyelmét, hogy viseljenek védőmaszkot (beltéren és szabadban is, ha a helyzet megkívánja), valamint tartsák tiszteletben és alkalmazzák a fokozott védekező intézkedéseket, viselkedjenek felelősségteljesen a Szerb Köztársaság Kormánya ajánlásainak és utasításainak megfelelően.

Kérjük a tisztelt polgárokat, mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében, hogy ne szervezzenek ünnepségeket nagyobb számú személy számára a lakásokban és a családi házakban sem!

 

Fejsztámer Róbert

Magyarkanizsa község rendkívüli helyzetek törzskarának parancsnoka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..