home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Magyarkanizsa fontos az MNT és a vajdasági magyar közösség számára
Fehér Márta
2023.06.22.
LXXVIII. évf. 25. szám
Magyarkanizsa fontos az MNT és a vajdasági magyar közösség számára

Magyarkanizsán folytatta önkormányzati látogatássorozatát a Magyar Nemzeti Tanács. Az MNT képviselői a polgármesterrel és a községi tanács tagjaival folytattak zárt körű megbeszélést, majd a találkozó eredményeit sajtótájékoztatón ismertették.


Az MNT és Magyarkanizsa Önkormányzata megbeszélése (Puskás Károly felvételei)

A jövőbeli együttműködés volt a beszélgetés témája. A felek megállapították, hogy az elmúlt időszakban jó volt az együttműködés az MNT és Magyarkanizsa Önkormányzata között.

— A polgármester arra kért bennünket, hogy hasonlóan jó vagy még jobb legyen a kapcsolat a támogatások körét illetően. Fontos számunkra Magyarkanizsa Önkormányzata, nemcsak a birkózóakadémia miatt, nemcsak a Cnesa miatt, hanem más intézmények miatt is, amikkel szoros és jó együttműködést ápolunk — nyilatkozta Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke. — Az elkövetkező időszakban mindenképpen komoly figyelmet fordítunk a szakkollégiumi rendszer és a kollégiumi férőhelyek bővítésére. Az MNT feladata az lesz ebben a mandátumban, hogy segítse Magyarkanizsa Önkormányzatát abban, hogy bővüljön a szakkollégiumi rendszer, és megpróbáljunk erre közösen forrásokat biztosítani. Szóba került az is, hogy a bölcsődei, illetve az óvodai kapacitást növelni kellene, hiszen a községben erre óriási igény volna. E mellé is odaállunk. Nagyon fontos a vajdasági magyarság szempontjából ez az önkormányzat. Példamutató az, amit Magyarkanizsa tesz az oktatás, a kultúra, a tájékoztatás, az írás- és a nyelvhasználat területén. Az MNT szeretne minden támogatást megadni az önkormányzatnak az elkövetkező időszakban is.


Fejsztámer Róbert

Fejsztámer Róbert polgármester megköszönte az MNT küldöttségének és elnökének, hogy személyesen tájékozódtak a jelenlegi helyzetről és a jövőbeli tervekről.

— Az összhang megvan, ahogyan az előző időszakban is. Nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a jövőben az infrastrukturális fejlesztésekre és beruházásokra, hiszen nekünk is az a fő célunk, hogy egyrészről az oktatási intézményeink megfelelő színvonalon, minőségben tudják az alapképzést biztosítani, a bölcsődétől a középiskola végéig. Másrészről azt szeretnénk, ha a községünk területén olyan infrastrukturális rendszer alakulna ki, mely továbbra is biztosítja a működését a civil szervezeteinknek, művelődési egyesületeinknek. Az önkormányzat elkészíti azokat a terveket, melyekkel 2024-ig akár a kivitelezésig is el tudunk jutni. Ezek közé fog tartozni a magyarkanizsai bölcsőde bővítése, a középiskolai kollégium kialakítása, illetve bővítése, amennyiben a birkózóakadémia kollégiumát is ebbe a rendszerbe számolom. Olyan projekteket szeretnénk javasolni majd a Magyar Nemzeti Tanács felé, melyek nemcsak a központot, hanem mind a tizenhárom településünket meg tudják őrizni és erősíteni magyarságtudatában, s növelni tudják az itt élők komfortérzetét.


Fremond Árpád

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..