home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Magyarkanizsa — autómentes nap
2022.09.19.
LXXVII. évf. 37. szám
Magyarkanizsa — autómentes nap

Magyarkanizsa község idén is csatlakozott a Városok és községek autómentes napjához, azaz az Európai mobilitás hete rendezvény programjához, mely minden évben szeptember 16. és 22. között kerül megrendezésre.

A szerbiai városok és községek részvételükkel az Európai mobilitás hetének akcióiban tulajdonképpen az európai állásfoglaláshoz csatlakoznak és kifejezik egyetértésüket a fenntartható közlekedés céljai kapcsán.

Az Európai Mobiltás Hete rendezvény azon alternatív közlekedési módok promóciójáról szól, melyek nem használnak fosszilis üzemanyagot. Az Európai Mobilitás Hetének célja, hogy rendezvényekkel elérje a személyautók használatának csökkenését és a tömegközlekedés feltételeinek javulását, hogy szorgalmazza a kerékpáros, ill. a gyalogos közlekedés elterjedését.

Az Európai Mobilitás Hete kapcsán Magyarkanizsán szeptember 22-én 13.00 órakor megrendezésre kerül a magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában a hagyományos rendezvény, mellyel a magyarkanizsai önkormányzat a környezetvédelmet és a gépkocsihasználat visszaszorítását hirdeti.

A rendezvényen részt vesznek a község óvodásai, általános és középiskolás diákjai, akik között ajándékok is kisorsolásra kerülnek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..