home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Magyar újdonságok
Zvekán Péter
2023.08.04.
LXXVIII. évf. 30. szám
Magyar újdonságok

Lotfi Begi x Kozmix: Kis világ — Peter Šrámek: Úgy hittem, túl vagyok rajtad

Lotfi Begi x Kozmix: Kis világ

Folytatódik a retró őrület, amikor is folyamatosan új köntösbe bújtatják a ’80-as és a ’90-es évek slágereit. Ennek a trendnek köszönhetően a mai fiatalok is megismerhetik az olyan, például magyarországi előadókat, mint amilyen Zoltán Erika, az Animal Cannibals vagy a Kozmix.

Pedig aki a ’90-es években járt bulizni, az nagyon is jól ismeri a Kozmix nevét. Az anyaországban az első olyan happy hardcore/rave zenekar vagy csapat volt, amelyik brutális sikerre tett szert az olyan dalainak köszönhetően, mint a Hazafelé, a Kozmix a házban vagy a most éppen teljesen újragondolt Kis világ.


Wikipédia - Elekes Andor 

Egy kis Kozmix-történelem: Eredetileg hárman fogtak össze még 1995-ben, hogy megszülethessen a Kozmix. Az alapítók művésznevükön Hozso, Lala és Vitamin voltak, viszont utóbbi távozott, hogy csatlakozzon a Happy Ganghez. Az első igazán jelentős áttörést a Gyöngyhajú lány feldolgozásával érték el, és az idő múlásával egyre népszerűbbek lettek. Olyannyira, hogy a Kozmix a házban nagylemezük megjelenésekor már élő zenekarral tudtak koncertezni, melyben volt szintetizátoros, dobos, kongadobos, gitáros és még két háttérénekesnő is.

A 2000-es évek első felében egy kicsit alábbhagyott a népszerűségük, de 2005-ben a Holnapután című lemezükkel ismét a figyelem középpontjába kerültek. Azóta főleg kislemezekkel jelentkeznek, és most is éppen így tettek, annyi különbséggel, hogy Lotfi Begi is benne van a buliban. Ő az a producer, akinél olyan érzésünk van, hogy amihez csak nyúl, abból sláger lesz. Sikereit az is bizonyítja, hogy csak ez év májusában összesen 17 platina- és 4 aranylemezt vehetett át. Ami pedig külön tetszik az új köntösbe bújtatott Kis világ című dalban, hogy nem zúzták szét teljesen. Abszolút megmaradt a régi szám feelingje, és egy olyan egyensúlyt sikerült eltalálniuk, hogy ezt azok a fiatalok is élvezhetik, akik most hallják először, de azok az „idősebbek” is, akiket inkább a nosztalgia kap el.

 

Peter Šrámek: Úgy hittem, túl vagyok rajtad

Érdekes helyre pozicionálta magát Peter Šrámek a zeneiparban, hiszen annak idején a Rising Starban úgy ismerhette meg a nagyérdemű, hogy egy kiváló énekes, aki főleg Jimmy-dalokat ad elő. Nos, véleményem szerint ezt annyira jól csinálja, hogy azóta is mindenki azt várja el tőle, hogy a Király dalait énekelje. Ez persze nem feltétlenül baj, csak eszméletlen korlátok közé szorítja az embert.

Hatalmas szerencséjére elkészült Zámbó Jimmyről A Király című sorozat, melyben a dalokat ő énekli, így abból még egy jó ideig táplálkozhat. Történt ugyanis, hogy ezek a számok szép lassan klipet kaptak, amit a közönség a jelek szerint szeret. Ezeket eddig a YouTube-on több mint 4 millióan látták. Most is egy ilyen új dallal vagy inkább klippel jelentkezik Peter Šrámek, melynek címe Úgy hittem, túl vagyok rajtad, és Zámbó Jimmy Háfra Marival átélt viharos szerelmét dolgozza fel.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..