home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Magyar újdonságok
Zvekán Péter
2023.06.02.
LXXVIII. évf. 20. szám
Magyar újdonságok

Curtis x Charlie: Maradunk végig — Kállay-Saunders: Homesick — Peter Šrámek: Részegen a legjózanabb (A Király filmzene)

Curtis x Charlie: Maradunk végig

A botrányoktól nem mentes Széki Attila (Curtis) most ismét képernyőre és a figyelem középpontjába került. Egyfelől új adón, de újraindul Magyarországon a The Voice tehetségkutató verseny, melyben Miklósa Erika, Trokán Nóri és Manuel mellett ő maga is coach lesz, másfelől egy igen különleges dallal is jelentkezett. Azért különleges, mert az egyik példaképével, Charlie-val dolgozhatott együtt. Közös újdonságuk címe: Maradunk végig.

„Charlie egy gyerekkori, nagy kedvencem, mindig is álmom volt, hogy egyszer majd egy duettet készítsünk. Meghatározó volt számomra, amikor a Majkával közös Fonogram-díj megnyerésekor személyesen a gálán gratulált nekem Charlie, lett egy kapocs köztünk, amely az évek elteltével egyre erősödött tovább. Azért is értékes nekem ez az egész, mert hiába a korkülönbség, úgy érzem, barátok lettünk” — árulta el Curtis.

 

Kállay-Saunders: Homesick

Úgy tűnhet, hogy Saunders egy ideje pihenőn van, de ez nem teljesen igaz, csupán nem volt szem előtt. A Megasztárban feltűnt énekes ugyanis az utóbbi időben sokat dolgozik a nemzetközi karrierjén, viszont most Magyarországon is jelentkezik egy újdonsággal, a Homesickkel, melynek magyar jelentése: honvágy.

De hogy mit is csinált az elmúlt két évben? Dalait a világ egyre több pontján hallgatják, két dalát, cím szerint az Oceant és a Whyt Európában, illetve a balkáni régióban is sokat játszották a rádiók, görög kiadójával, a down2earthtel pedig új lemezzel is készülnek.

A most debütáló Homesick Kállay-Saunders András állandó munkatársával, a producer-dalszerző anatuval és a világhírű producerrel, Dale Breckerrel közösen készült el. Utóbbi olyan előadók zenéin dolgozott, azaz masterelt, mint Harry Styles, Jack Harlow vagy éppen a Grammy-díjas elektronikus duó, a Rüfüs Du Sol. A végeredmény egy igazi nyári, fülbemászó, kellemes, mégis kellőképpen ritmikus, slágergyanús dal lett.

A számhoz természetesen egy nagyon vagány klip is készült, melyben a színésznő-énekesnő Kovács Gyopár testesíti meg az Andris által felidézett egykori szerelmét.

 

Peter Šrámek: Részegen a legjózanabb (A Király filmzene)

A friss Fonogram-díjas Peter Šrámek nevével jegyzett A Király filmzenei album egyik legkedveltebb darabja, a Részegen a legjózanabb most végre egy klipet is kapott. Az is frissítő, hogy az alkotók ezúttal nem a sorozat képkockáira hagyatkoztak, hanem egy teljesen új világot alkottak, melyben különböző emberi sorsokat láthatunk.

Az új klip Simon Dávid rendező ötlete alapján készült, aki így mesélt róla: „Az elmúlt időszak legkiemelkedőbb projektje volt számomra. Mind zeneileg, mind vizuálban magába szippantott. Egy letisztult világot álmodtunk meg, ami működik a dal hangulatával. A hétköznapi problémákat is próbáltuk úgy megoldani, mintha az elmében zajlana le egy steril, sötét közegben. Ezzel párhuzamban szerettünk volna egy füstösbár-hangulatot, ahol ezek a szálak összefutnak, és Péternek is tudunk biztosítani egy hangulatos szinkronhelyszínt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..