home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Magyar újdonságok
Zvekán Péter
2023.03.24.
LXXVIII. évf. 11. szám
Magyar újdonságok

Peter Šrámek: Forog a film — Compact Disco: Engedd el

Peter Šrámek: Forog a film

Forog a film címmel jelent meg Peter Šrámek legújabb videóklipje, melynek szövege több Zámbó Jimmy-utalást rejt magában, ezzel is tisztelegve a Király öröksége előtt. A ’80-as évekbe repítő felvétel a MAHASZ-listán harmadik helyen nyitó. A Király filmzenéje dupla lemezen is megtalálható.

A Jimmy életét feldolgozó minisorozat sikere minden várakozást túlszárnyalt, és az is bátran kijelenthető, hogy ehhez a zeneszámok is hozzájárultak, melyeket maga Šrámek énekelt fel. Ezzel párhuzamosan az énekes életében is egy új zenei karrier felívelése kezdődött.

Mint említettem, a sorozat és annak zenéje elég nagyot ment az utóbbi időben. A tízrészes műsor főcímdala, a Jöjj velem! klipje a YouTube számlálója szerint már túl van az 1,3 milliós nézettségen. Emellett a másfél hónapja kiadott Ki vagyok én is félmilliós kattintást ért el idáig. Akik a sorozatot zenei szempontból is figyelik, azoknak bizonyára feltűnt, hogy a filmből rengeteg Zámbó Jimmy-felvétel kimaradt, melyeket a legjobb szándékkal sem tudtak a forgatókönyvhöz igazítani — köztük van a Forog a film is, amely ennek ellenére kiemelt szerepet kapott a projektum alatt.

A Csicsák Norbert által írt szerzemény éppen azért született, hogy a Jimmy-dalok kedvelői hiányérzetét enyhítse, hiszen a szövegben az egykori sztár tizenkét slágerének címe vagy egy szelete hangzik el – köztük van a Bukott diák, a Valahol bús dal szól és több, ma már ikonikusnak mondható részlet is.

A számhoz készült videóklip képi világa magában rejti a ’80-as évekbeli hangulatot egy igazi modern köntösbe bújtatva. Láthatunk benne a sorozatból kivágott képkockákat is.

 

Compact Disco: Engedd el

Fontos állomáshoz érkezett a Fonogram-díjas Compact Disco, hiszen már tizenöt éve annak, hogy először lépett színpadra. A Walkó Csaba és Pál Gábor alkotta zenekar 2008 augusztusában igazi tornádóként került be a zenei szcéna legjavába. Emlékezetes pillanat volt, amikor a fiúk egész Európának megmutathatták a Sound of Our Hearts című dalukat a bakui Eurovíziós Dalversenyen, de számos olyan emblematikus zeneszám is fűződik a nevükhöz, mint a Feel The Rain vagy a MAHASZ-listás Minden rendben. Legújabb szerzeményük az Engedd el címet kapta.


Fotó forrása: Compact Dico - sopronitema.hu

„Olykor szükségszerűnek érzem, hogy a hidegebb hónapokban egy jó hangulatú dallal rukkoljunk elő, hogy egy kicsit előcsalogassuk mindenki számára a felmelegedést. Annak idején a Minden rendben sokakat kimozdított a nyomasztó hidegből, amiért nagyon hálás volt a közönségünk. Ez volt az első együttműködésünk Diazzal — aki producerként vett részt a zenében —, az Engedd el pedig már a harmadik a Múltunk nem felejt után” – mesélte a frontember, Walkó Csaba. „Azt is hozzá kell tennem, hogy nem egyszerű ennyi ideig fennmaradni a zenei pályán, de a pozitív energiák, a nyitás az új felé mindig kisegített minket a legmeredekebb helyzetekből is. Ennek a szerzeménynek az az üzenete, hogy fontos, hogy mindig meglegyen a változásra való törekvés!” — folytatta Csaba, aki az idén a formációval számos meglepetéssel és újdonsággal készül a tizenöt éves jubileum alkalmából.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..