home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Magyar újdonságok
Zvekán Péter
2020.04.24.
LXXV. évf. 17. szám
Magyar újdonságok

Compact Disco: Maradj otthon — Nagy Adri: Álomkép — Bongor: Az én babám

Compact Disco: Maradj otthon

Egy csomó országban, köztük Magyarországon is elindult a #maradjotthon mozgalom, melyben ismert emberek hirdetik, hogy aki teheti, ne hagyja el otthonát, ezzel is segítve a COVID—19, azaz a koronavírus terjedésének lassítását. Nos, a Compact Disco is azok közé tartozik, akik kiemelten fontosnak tartják a társasági érintkezés lecsökkentését, így a duó úgy döntött, egy fülbemászó dalban szólítja fel a közönséget arra, hogy magunkra és egymásra is fokozottan vigyázzunk ezekben a nehéz időkben.

„Mosd meg jól a kezed, süsd meg a kenyered, nézz új sorozatot, kapcsolj fokozatot” — hallható a dalban. Már ebből is látszik, hogy Walkó Csaba és Pál Gábor a szövegbe egy-két jótanácsot is becsempészett. Arra is kitérnek, hogy pipáljunk ki néhány olyan dolgot a listánkon, amelyre eddig nem volt időnk, hiszen most valóban nincs kifogás! A tíz éve alakult csapat a legújabb szerzeményének stílusosan azt a címet adta, hogy Maradj otthon.

 

 

Nagy Adri: Álomkép

Majd egy év kihagyás után ismét új szerzeménnyel jelentkezik Nagy Adri! Ráadásul rögtön egy olyannal, amelyben először mutatja meg szövegírói tehetségét. „Maga a dalszöveg egy kicsit lassan készült el. Részben azért is, mert ez az első saját szövegem, melyet a nagyközönségnek is megmutatok, így szerettem volna, hogy tökéletes legyen. Másfelől kisgyerek mellett egy kicsit nehezebb írni, mondhatni, igazi kihívás volt” — mesélte. Azért, mert az Álomkép arról az időszakáról szól, amikor még egyedül volt, és kereste helyét a nagyvilágban — majd belépett az életébe az Igazi. A végeredmény egy vérbeli szerelmes dal lett, könnyen megjegyezhető refrénnel és egy jól emészthető dallammal, mely hamar dúdolásra készteti az embert. A vadiúj számhoz egy videóklip is készült, melyet ezúttal Gráf Péter rendezett.

 

 

Bongor: Az én babám

A rapID tehetségkutatónak köszönhetően jó néhány új előadót hallhattunk, akik közül vannak gyengébbek és nyilván jobbak is. Ezúttal ismerjük meg bongort, aki a Critics’ Choice kategóriájának győztese. A dal, mellyel ringbe szállt, Az én babám, most egy új klipet is kapott. Erről a következőket nyilatkozta az előadó a Magneotonnak: „Lehet, hogy elsőre furcsa, de ezt a dalt eredetileg a feleségemnek írtam. A rendező ötlete volt, hogy mi lenne, ha Az én babám egy próbababa lenne. Átpörgettem a szövegrészeket a fejemben, és mindennek lett egyszerre egy duplafedelű jelentése, annak meg pláne megörültem, hogy ez színészileg is mennyire hálás feladat lesz, hiszen sok lehetőség van benne. Egymásra dobáltuk az ötleteket, de tudtam, hogy lesz még egy szűrője a szerelmem személyében. Persze nem az engedélyére volt szükség, csak nem akartam, hogy rosszul essen neki, vagy magával azonosítsa a babát. Szerencsére minden rendben lett...”

 


Kép: www.frizuraszepseg.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..