Magyar tankönyvek a Szabadkai Zeneiskola középiskolásainak
Kartali Róbert
2018.09.11.
LXXIII. évf. 36. szám
Magyar tankönyvek a Szabadkai Zeneiskola középiskolásainak

Elkészültek a magyar nyelvű tankönyvek a Szabadkai Zeneiskola középiskolás tanulói számára.

Az intézmény illetékesei ma hivatalosan is bemutatták a kiadványokat a diákoknak, a sajtó képviselői jelenlétében.


A szerző felvételei

Öt magyar nyelvű tankönyvet vehetnek kézbe ettől az iskolaévtől a Szabadkai Zeneiskola középiskolás tanulói. Ezek a Zeneelmélet, a Hangszerismeret és az Összhangzattan 2.-osoknak, az Összhangzattan 3. és 4. osztályos diákoknak, továbbá sikerült lefordítani az Etnológia-néprajz című segédtankönyvet is, melyet összehangoltak és kiegészítettek magyar népdalokkal, hogy az a népi ének szakon tanuló magyar diákok számára is hasznos legyen. Nagyon nagy segítség, hogy a zenede középiskolás diákjai mostantól magyar tankönyvekből tanulhatnak — mondta Dragana Nikolić, a Szabadkai Zeneiskola igazgatónője a könyvek bemutatóján. Hozzátette: a Magyar Nemzeti Tanács ezenkívül további segítséget is nyújtott az oktatási célokat segítő technikai eszközök beszerzésében.

— A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek köszönhetően és a Magyar Nemzeti Tanács segítségével végre sikerült megírni a segédtankönyveket, emellett az intézmény vezetőjének, Dragana Nikolićnak, a projektum megálmodójának, Brezovszki Tamarának és a zeneiskola tanárainak is hálával tartozunk, akik részt vettek a fordítási munkában — mondta az eseményen Petkovics Márta. A Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja hozzátette: az MNT tevékenységi köre igen sokrétű, viszont az egyik elsődleges célja az, hogy a diákokat támogassa. A tanulókhoz szólva kiemelte: ebben az iskolában minőségi oktatásban részesülnek, és jó alapot kapnak a továbbtanuláshoz. Emellett arra is emlékeztette őket, hogy éljenek azokkal a lehetőségekkel, amelyeket az MNT nyújt számukra. Itt elsősorban a szerb nyelvű felzárkóztató tanfolyamra gondolt, szerinte ugyanis a zeneművészet terén kiváló továbbtanulási lehetőségek vannak Szerbiában. Mint mondta, ha Újvidéket választják, akkor jelentkezzenek az Európa Kollégiumba. Petkovics Márta a könyvek átadásán hangsúlyozta: a Magyar Nemzeti Tanács a Szabadkai Zeneiskolát a továbbiakban is kiemelten támogatni fogja. 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..