home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Magyar-szerb kormányközi együttmuködési bizottság alakult
2006.03.28.
LXI. évf. 13. szám

Szentendrén tartotta meg alakuló ülését a magyar és Szerbia és Montenegró-i kormányközi együttmuködési vegyes bizottság. A március 24-ei alakuló ülésen a magyar delegációt Bársony András, a külügyminisztérium politikai államtitkára, a belgrádi küldöttséget pedig Milovan Božinovia, Szerbia és Mo...

Szentendrén tartotta meg alakuló ülését a magyar és Szerbia és Montenegró-i kormányközi együttmuködési vegyes bizottság. A március 24-ei alakuló ülésen a magyar delegációt Bársony András, a külügyminisztérium politikai államtitkára, a belgrádi küldöttséget pedig Milovan Božinovia, Szerbia és Montenegró külügyminisztériumának politikai igazgatója vezette. Milovan Božinovia a megállapodás aláírását követoen a Magyar Szónak nyilatkozva fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy ez a dokumentum a gazdasági együttmuködést nem szabályozza: a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat külön megállapodás rendezi. A Szentendrén aláírt megállapodás a két állam közötti együttmuködés olyan fontos területeit öleli fel, mint például a határátlépés szabályozásának a megreformálása, az úthálózat harmonizációja, vagy a szerb-magyar, illetve a magyar-szerb szótár kidolgozásának közös projektuma.
Bársony András, a magyar külügyminisztérium politikai államtitkára elmondta: ,,Ez egy nagyon fontos állomása a két ország kapcsolatai alakulásának. Megállapodtunk abban, hogy az elkövetkezo idoszakban több minisztérium milyen együttmuködési keretek között dolgozhat együtt annak érdekében, hogy a két ország kapcsolatai javuljanak, s hogy Magyarország teljesíthesse Szerbia és Montenegró európai uniós csatlakozási szándékainak megvalósítását. Olyan területeken raktuk le az együttmuködés szervezeti kereteit, amely hathatósan hozzájárul állampolgáraink nyugodtabb életéhez. Talán nem véletlenül az oktatást emelném ki elsosorban, hiszen nemcsak a kötelességekrol, hanem a lehetoségekrol is szót váltottunk.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..