home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Magyar győzelem Palicson
(T. T.)
2013.07.31.
LXVIII. évf. 31. szám
Magyar győzelem Palicson

Az első helyen kiemelt magyar, Jani Réka-Luca győzelmével ért véget a 10. Palics Open elnevezésű, 10 000 dollár összdíjazású nemzetközi női tenisztorna.

A világranglista 287. helyén álló teniszező útja a döntőig a horvát Njirićen, a román Radun és Adamescun és a szerb Kačaron keresztül vezetett. A döntőben a 8. helyen kiemelt Milana Spremo egyedül csak a második játszmában késztette nagyobb erőkifejtésre az első kiemeltet. Az első játszma Jani teljes fölényével végződött, tenyeressel, fonákkal, rövidítésekkel szinte a pálya minden pontjáról pontot tudott szerezni. A szinte még teljesen játékon kívül levő Spremo a második játszmában kétszer, Jani pedig háromszor elvette ellenfele adogatását, ami döntőnek bizonyult, s így az először Palicson járó Jani Réka-Luca 57 perc alatt, az első mérkőzéslabdát kihasználva 6:0, 6:3-as győzelmet aratott, s ezzel megszerezte az 1568 dollárról szóló csekket.
— Ellenfelemet ismertem már korábbról, két-három éve egy nagyon szoros, háromórás meccsen nyertem ellene. Ma szerencsére könnyebben tudtam győzni, ebben a nagy melegben nem is bánom, hogy rövidebb lett a mérkőzés. Taktikai elképzelésem, hogy végig én irányítsam a mérkőzést és minél több nyerő, befejező ütéssel fejezzem be a labdameneteket, bevált. A második játszma szorosabb volt, de a döntő pillanatokban mindig ellenfelem fölé kerekedtem, a második szettben is 4:2-nél és 5:3-nál is én nyertem a játékot. Először vagyok Palicson, nem tudom, eddig miért maradt ki, hiszen olyan közel van hozzánk. Nagyon élveztem az elmúlt egy hetet, Szegeden a családdal voltam esténként, úgyhogy az is közrejátszott a sikerben, hiszen amikor nagyon sokat vagyunk külföldön, akkor az is egy plusz dolog, hogy egy kicsit tudunk a családdal is lenni — mondta a tornagyőztes Jani Réka-Luca.
A párosok döntőjében a Juhász—Malikova szlovákiai—cseh duó 3:6, 6:4, 10:5-re verte az Adamović—Babić szerb—montenegrói kettőst.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..