home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Magyar Karácsony a barátok temploma előtt Szabadkán
Fehér Márta
2018.12.21.
LXXIII. évf. 51. szám
Magyar Karácsony a barátok temploma előtt Szabadkán

A Talentum Egyesület a hagyományos szabadtéri rendezvényén

Áldom, magasztalom a seregek urát
Hogy megadta élnünk karácsony napját
Adjon az Isten búzát, bort eleget,
Az üvegnek feneket, hogy ihassunk eleget
Jöttem köszönteni e ház minden népét
Adjon a jó Isten szép karácsony estét.


Ezzel a köszöntővel kívánt áldott ünnepet a Talentum Egyesület a hagyományos szabadtéri Magyar Karácsony rendezvényén. A talentumosok apraja-nagyja megmutatta tehetségét az alkalmi műsorban, melynek otthont a ferencesek temploma adott. Ezúttal is közreműködtek vendégfellépők, a műsorvezető Némedi Imre volt, a programot pedig Brezovszki Tamara, az egyesület elnöke, egyik művészeti vezetője állította össze.


Roncsák Alexander felvételei

Gyorsinterjú Brezovszki Roland művészeti vezetővel:

* Nincs karácsony Szabadkán Magyar Karácsony nélkül. Hányadszor is?  

— A Talentum Egyesület ötéves fennállása óta ez már a hatodik Magyar Karácsony, melyet megszervezünk, és a harmadik szabadtéri, nagyszabású rendezvény. A Talentum Egyesület és a környező települések egyesületeinek csatlakozásával, bevonásával, közreműködésével jön létre minden évben, ezúttal a palicsi Szederinda Népdalkör és a Szabadkai Zeneiskolai népi ének szakának növendékei voltak a vendégeink. Hagyományos karácsonyi programokkal készültünk, énekekkel, betlehemezéssel. 

* Korábban a székesegyház előtt léptetek fel a Magyar Karácsonnyal, az idén a barátok temploma előtt. Miért váltottatok helyszínt?

— A Szent Teréz-székesegyházon építkezési munkálatok folynak, fel van állványozva, ezért lett új helyszín a barátok temploma. Megjegyzem, itt most nekem jobban is tetszik, barátságosabb. 

* Kik a támogatóitok?

— Társszervezőnk a Vajdasági Magyar Szövetség, támogatónk pedig a magyarországi Bethlen Gábor Alap. 

* Mik a jövő évi terveitek?

— Nagyon igyekszünk mindennek megfelelni, sok felkérésünk van, szeretnénk minősítőre menni, Magyarországon a Néptáncosok Országos Bemutató Színpadát tűztük ki most célul, reméljük, hogy sikerül. A gyermek-, ifjúsági és felnőttcsoportokkal magyarországi, valamint Kárpát-medencei turnékra szeretnénk menni, bővíteni akarjuk a viselettárunkat, a hagyományos programjainkat mind meg szeretnénk szervezni, illetve még magasabb színvonalon művelni, vagyis jövőre is lesz Magyar Sokadalom, Gyermek- és Ifjúsági Néptánctábor, Vajdasági Gyermek-szólótáncverseny és persze Magyar Karácsony is!


Még több kép!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..