Mágikus Aranykapu-évzáró

Mágikus Aranykapu-évzáró

Az adai Aranykapu Művelődési Egyesület minden évben Szent Iván napján tartja meg évzáró ünnepségét. A nyári napfordulóhoz kapcsolódó Keresztelő Szent János ünnepének előestéjén tüzet gyújtanak, amelynek mágikus, egészség-, szerelemvarázsló és tisztító ereje van. A hiedelem szerint aki ezen az estén átugorja a tüzet, az egészséges marad, meggyógyul, és a boldogság sem kerüli el.

Az immár tizenhatodik alkalommal megszervezett évzáró rendezvénynek ezúttal a lóversenypálya melletti csűr adott otthon. Felsorakoztak az Aranykapu énekesei, táncosai és muzsikusai, s számot adtak mindarról, amit az elmúlt évben tanultak.

Az egyesület énekesei sikeresen szerepeltek a Durindó és a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn. Az utóbbiról egy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel tértek haza. A csoport énekesei közül az évzáró közönsége Lepár Krisztina, Jepurszki Dorina, Lajkó Edina, Kiss Boglárka és Lepár Emese énekét hallgathatta meg, valamint színpadra lépett a Pántlika és a Rokolya énekkórus is. Az Aranycitera vetélkedőn sikeresen szereplő, és a Szólj, síp, szólj! versenyen egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szerző muzsikusok is megmutatták, mit tudnak. Kis Kővágó Patrik hegedült, Bognár Ivett és Lepár Emese citerázott, a Pengető citerazenekar összeállítása után pedig Halápi Gábor és Lepár Krisztina közös citerás-énekes produkcióval kedveskedett a jelenlevőknek. Az ünnepi műsort a Kőketánc-győztes Kopogtató tánccsoport és a Pöttöm csoport közös táncos összeállítása zárta, amelyhez a talpalávalóról a Juhász Zenekar gondoskodott. Az évzáró műsor különlegessége, hogy ilyenkor köszönetet mondanak azoknak az önkénteseknek és oktatóknak, akik egész évben segítették az egyesület munkáját, tanították, támogatták az énekes, táncos és hangszeres csoportokat. Jelképes ajándékkal köszöntötték Virág Mihály kosárfonót, Istenes Irént, a Tökéletes tökételes nap megálmodóját és szervezőjét, Halápi Gábort, a citerások oktatóját, Lepár Krisztinát, az énekesek tanítóját, Sóti Zsuzsannát és Jaramazov Klementinát, a táncosok segítőjét, valamint Resócki Roland táncoktatót.

Az évzáró műsort hagyományosan a szentiváni tűz átugrása követi. Boldizsár Kornél vezetésével az évzáró előtt bemutatkozó Lovasíjászok gyújtották meg a tüzet, amelyet aztán minden bátor gyermek és felnőtt átugorhatott, így varázsolva egészséget és szerelmet a következő évre.

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Riport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink