home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Magasrangú lengyel küldöttség koszorúzott Zentán
(Tha)
2023.06.07.
LXXVIII. évf. 23. szám
Magasrangú lengyel küldöttség koszorúzott Zentán

Radoslav Fogiel, a Szejm (a kétkamarás lengyel parlament alsóháza) Külügyi Bizottságának elnöke, miután Ivica Dačić szerb külügyminiszterrel tárgyalt, Zentára látogatott, ahol találkozott a községi önkormányzat képviselőivel.


Horváth Zsolt felvételei 

Az esemény folytatásában a külügyi bizottság tagjainak és Lengyelország belgrádi nagykövetének a kíséretében megkoszorúzta a zentai lengyel emlékművet. Az emlékhelyet az 1944. szeptember 10-én, küldetésük végzése közben, Zenta térségében, lezuhant lengyel pilóták tiszteletére létesítették.

Fogiel az újságíróknak adott nyilatkozatában köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az emlékmű létrehozásában. A pilótákat a lengyel történelem legnehezebb időszakának, a Varsói felkelés szimbólumainak nevezte.

Czegledi Rudolf, Zenta Község polgármestere hangsúlyozta, az elkövetkező időszakban is ápolni szeretnék a kapcsolatot a lengyel nagykövettel és a lengyel parlament küldöttségével.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..