home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Magas támogatottságú tartományi pályázatok
Pannon RTV
2021.04.13.
LXXVI. évf. 14. szám
Magas támogatottságú tartományi pályázatok

Újabb kiírásokat jelentetett meg a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság. Eszközbeszerzésre, valamint kis tej- és húsüzemek felszerelésére pályázhatnak az érdeklődők. 60-70 százalékos lehet a támogatási rész.

A kistermelők támogatására 15 millió dináros keretösszeget írtak ki, erre április 23-ig pályázhatnak 200 ezertől 2 millió dinárig - részletezte a tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes a Közügyekben. Tehát tej-, illetve hústermékek feldolgozására, hűtésére használatos berendezéseket, vagy laboratóriumi felszereléseket vásárolhatnak - tette hozzá Ótott Róbert. A gazdaságok eszközbeszerzésre kiírt pályázatról elmondta, erre nagyobb az érdeklődés, itt 100 millió dinárról van szó, április 29-ig van nyitva. Idén van egy új eleme, ami a kapcsolható eszközökre vonatkozik. Elsősorban a zöldség, a gyümölcs, a virágok termelésére összpontosítottak, szedő-, ültető-, aszalógépekre, csomagoló gépsorokra, de most megnyílt a lehetőség az egyéb szántóföldi kultúrákat termelők számára is. Egy érdeklődő 120-880 ezer dinár között pályázhat, és itt már több mint 500 kérvényt adtak át.

„Tudnak a gazdák előszámlával és számlával is pályázni, van lehetőség, hogy ezeket a támogatásokat kombinálják hitelekkel, az egyáltalán nem kizáró ok, és amennyiben a titkársággal aláírnak egy támogatási szerződést, azt akár hitelből is megvalósíthatják, nagyon sok gazda szokta ezt a lehetőséget használni.”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..