home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Magas fordulatszámon
2014.06.21.
LXIX. évf. 25. szám

F csoport, 2. forduló: Argentína–Irán 1:0 (0:0); G csoport, 2. forduló: Németország–Ghána 2:2 (0:0); F csoport, 2. forduló: Nigéria–Bosznia-Hercegovina 1:0 (1:0)

F csoport, 2. forduló

Argentína–Irán 1:0 (0:0)

Belo Horizonte, Estádio Mineirao, 57 698 néző, vezette: Mažić (szerb)

Góllövő: Messi a 90+1. percben.

Argentína: Romero – Zabaleta, F. Fernández, Garay, Rojo – Gago, Mascherano, Di María (Biglia) – Messi, Higuaín (Palacio), Agüero (Lavezzi).

Irán: A. Hagigi – Hosszeini, Szadegi, Montazeri, Hadzsszafi (R. Hagigi), Puladi – Tejmurjan – Dedzsagah, Nekunam, Sodzsaei (Heidari) – Gucsannedzsad (Dzsahanbahs).

Egy Messi, más semmi…Kiszenvedett,  nem megérdemelt argentin győzelmet hozott az F csoport második fordulójának első mérkőzése. Messi 91 percet szinte a pályán sem volt, ekkor azonban az iráni védelem nem figyelt rá, amit a Barcelona játékosa kihasznált és tizennyolc méterről a hosszú sarokba tekert. Az irániak lábában benne maradt a győzelem, de a második félidőben még a legtisztább helyzeteket is elpackázták. Az vb-címre is esélyes argentinok játéka eddig, a hat pont ellenére, hatalmas csalódás.


G csoport, 2. forduló

Németország–Ghána 2:2 (0:0)

Góllövők: Götze az 51., Klose a 71., illetve A. Ayew az 54., A. Gyan a 63. percben.

Fortaleza, Estádio Castelao, 59 621 néző, vezette: Ricci (brazil)

Németország: Neuer – J. Boateng (Mustafi), Mertesacker, Hummels, Höwedes – Lahm, Khedira (Schweinsteiger) – Özil, Kroos, Götze (Klose) – Th. Müller.

Ghána: Dauda – Afful, Boye, Jon. Mensah, K. Asamoah – Rabiu (Agyemang-Badu), Muntari – Atsu (Mubarak), K.-P. Boateng (J. Ayew), A. Ayew – A. Gyan.

Magas fordulatszámon égett mindkét csapat, lüktető volt az iram, sorjáztak a lehetőségek mindkét oldalon. A találkozó érdekessége volt, hogy a két testvér, Jérome Boateng és Kevin-Price Boateng ellenfélként léptek pályára, előbbi a német, utóbbi a ghánai válogatottban. Az első félidőben csak helyzetek adódtak, a második pedig már négy gólt is hozott. A németek jutottak vezetéshez, miután Götze fejese saját térdét találta el, s onnan került a labda Dauda hálójába. Három perccel később André Ayew túlugrotta a komplett német védelmet és kiegyenlítette az állást. A lendületbe jött afrikaiak tovább támadtak és Muntari passzából Gyan lőtte ki a hosszúsarkot. Az egyenlítés reményében Joachim Löw, német szövetségi kapitány beállította a veterán Klosét, aki egy szöglet után megcsúsztatott labdára érkezett jó ütemben a hosszúoldalon. A lengyel származású csatárnak ez volt a 15. gólja világbajnoki mérkőzésen, s ezzel beállította a brazil Ronaldo vb-rekordját. A meccs végéig akadtak még ziccerek mindkét oldalon, az eredmény azonban már nem változott.


F csoport, 2. forduló

Nigéria–Bosznia-Hercegovina 1:0 (1:0)

Cuibá, vezette: O'Leary (új-zélandi)

Góllövő: Odemwingie a 29. percben.

Nigéria: Enyeama –  Ambrose,  Yobo,  Oshaniwa,  Omeruo –  Musa ( Shola Ameobi),  Onazi, Mikel,  Babatunde ( Uzoenyi) –  Odemwingie –  Emenike. 

Bosznia-Hercegovina: Begović –  Mujdža,  Šunjić,  Spahić, Međunjanin ( Sušić) –  Pjanić, Misimović,  Bešić – Hajrović (Ibišević), Džeko, Lulić (Salihović). 

Szégyen, gyalázat, arcátlan csalás, amit az új-zélandi bíró és segítői elkövettek ezen a mérkőzésen. Ne legyünk abban biztosak, hogy ezt nem felsőbb parancsra tették… A bosnyákok, a rájuk jellemző látványos támadójátékkal rukkoltak elő és a 21. percben Džeko egy jó kiugratást követően gólt lőtt, de a játékvezetői diplomáját minden bizonnyal valamelyik turkálóban megvásárló új-zélandi segítője beintésére, lest fújt. A lassításból kiderült, hogy a Manchester City támadója mélységből indult, tehát lesről szó sem lehetett. A nigériai gól viszont szabálytalan körülmények között esett, a játékvezető ezt viszont megadta. Emenike áthúzta magát védőjén a jobb oldalon, beadását pedig Odemwingie értékesítette. A folytatásban tovább támadtak a bosnyákok, az afrikaiak lövésekkel próbálkoztak, de Begović minden alkalommal hárítani tudott. A bírói hármas mellett kapusuknak, Enyemának köszönhetik a nigériaiak a győzelmet, aki az utolsó percben előbb Džeko fejesét védte, majd ugyancsak a világ egyik legjobb csatárának lövése a lábáról  a kapufára pattant. Nigéria nem érdemelt győzelmet, de az új-zélandi bírónak köszönhetően begyűjtötte a három pontot.

Tekintse meg a TÁBLÁZATOT!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..