home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Magabiztos angol diadal
Tóth Tibor
2022.11.29.
LXXVII. évf. 47. szám
Magabiztos angol diadal

Az A és a B csoportban véget értek a csoportküzdelmek a katari labdarúgó-világbajnokságon.

Hollandia—Katar 2:0

A holland mezőnyfölény a 26. percben érett góllá, amikor Gakpo betört a tizenhatosba, és 15 méterről a bal alsóba lőtt. A második félidő elején újabb gólt szerzett az oranje, ekkor először Depay lövését védte a katari kapus, a kipattanót azonban de Jong pofozta a kapuba. A mérkőzés végéig de Bergwijn távoli lövése a felső lécen csattant. A győzelemmel Hollandia csoportelső, Katar számára pedig véget ért a vb.


(Szalai Attila rajza)

 

Ecuador—Szenegál 1:2

Ecuadornak elég lett volna a döntetlen a továbbjutáshoz, Szenegálnak viszont feltétlenül szüksége volt a három pontra. Ennek megfelelően az afrikaiak játszottak veszélyesebben, Ecuador pedig túlságosan visszahúzódott saját térfelére, és csak a védekezéssel törődött. Nem úszta meg az első félidőt Ecuador, miután néhány perccel a félidő vége előtt Hincapie felvágta Sarrt, a büntetőt pedig a sértett váltotta góllá. A folytatásban a dél-amerikaiaknak feltétlenül egyenlíteniük kellett, viszont támadójátékuk erőtlennek, ötlettelennek hatott. Valahogy azonban mégis összejött a hőn áhított egyenlítés, amikor egy szöglet után a kapufánál egyedül hagyott Caicedo volt eredményes. Két percig sem örülhettek az ecuadoriak, a 70. percben ugyanis egy szenegáli szabadrúgás után Valencia lábáról a labda Koulibaly elé pattant, aki kíméletlenül bombázott a hálóba, kialakítva ezzel a végeredményt. A sors fintora, hogy annak a Valenciának a hibája vezetett Ecuador kieséséhez, aki az első két fordulóban mindhárom ecuadori gólt szerezte. Az Afrika-Kupa-győztes Szenegáltól bravúr a továbbjutás, hiszen mindezt az Aranylabda-ezüstérmes Sadio Mané nélkül valósította meg.

Az A csoport végeredménye: 1. Hollandia 7; 2. Szenegál 6; 3. Ecuador 4; 4. Katar 0 ponttal.

 

Anglia—Wales 3:0

A két ősi rivális mérkőzése ezúttal egyoldalú találkozót hozott, melyen az angolok sima győzelmet arattak, és ezzel a B csoport első helyéről kerültek a nyolcaddöntőbe. Az angolok az 50. percben Rashford szabadrúgásból szerzett góljával jutottak vezetéshez, két perc elteltével Foden is a walesi kapuba talált, a harmadik találatot pedig újra Rashford érte el, miután 10 méterről lőtt, és a labda Ward lába között került a kapuba.


Marcus Rashford

 

Irán — Egyesült Államok 0:1

A döntetlen az irániaknak hozhatott volna továbbjutást, az Egyesült Államok együttese csak győzelemmel juthatott be a nyolcaddöntőbe. Az amerikaiak kezdték jobban a mérkőzést, és néhány kimaradt lehetőség után Pulisic révén megszerezték a vezetést. A Chelsea játékosa megsérült a gólt követően, megpróbálkozott még a játékkal, de a félidőben le kellett cserélni. Irán nagyobb erőket mozgósított a második félidőben, egy gól elegendő lett volna a továbbjutáshoz, az amerikai védelem azonban minden esetben kiválóan hatástalanította a nem túl acélos próbálkozásokat.

A B csoport végeredménye: 1. Anglia 7; 2. Egyesült Államok 5; 3. Irán 3; 4. Wales 1 ponttal. Két nyolcaddöntő párosítása már ismert: Hollandia és az Egyesült Államok szombaton, Anglia és Szenegál vasárnap csatázik a negyeddöntőért.

 

A szerdai program:
Tunézia—Franciaország (16)
Ausztrália—Dánia (16)
Argentína—Lengyelország (20)
 Szaúd-Arábia — Mexikó (20)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..