Ma van az idősek világnapja

Ma van az idősek világnapja

Október 1-je az idősek világnapja. Ilyenkor világszerte fokozott figyelmet fordítanak a korosabb korosztályra.

Ebből az alkalomból Szabadka főterén bemutatkoztak a városban tevékenykedő illetékes szervezetek és intézmények, melyek az idősek védelméért, illetve a korosodó személyek életének megkönnyebbítése érdekében dolgoznak.

Különféle egészségügyi vizsgálatok voltak elérhetőek, a nyugdíjasoknak alkalmuk volt megmérni koleszterin- és vércukorszintjüket, vérnyomásukat, illetve információkat is gyűjthettek arról, hogy melyik szervezet milyen segítséget tud nyújtani.


A szerző felvételei

— A fiatalabb generáció mindig hálával kell hogy tartozzon az idősebbeknek, nekik köszönheti a létét, ezért idősebb korukban nem szabad megfeledkezni a szülőkről, nem szabad elhanyagolni őket, hiszen ők adtak életet a mai fiataloknak, illetve nevelték fel őket — nyilatkozta a főtéren dr. Nenad Ivanišević, a Gerontológiai Központ igazgatója. Mint mondta, egy telefonhívásra vagy egy látogatásra mindig lehet időt szakítani. A rendezvény megnyitóján Ric Gábor, a Caritas szabadkai igazgatója és Ilija Đukanović, a szabadkai városi tanács egészségüggyel és szociális kérdésekkel megbízott tagja is köszöntötte a résztvevőket.

A rendezvény szervezője a Caritas szabadkai szervezete, társszervezője pedig a helyi Gerontológiai Központ volt. Rajtuk kívül a főtéren képviseltette magát a Vöröskereszt, a szabadkai városi Szociális Munkaközpont, a nyugdíjas-egyesület, a Szabadkai Gyógyszertárak, a Szabadkai Közegészségügyi Intézet, a Szabadkai Egészségház, a Munkarokkantak Szabadkai Egyesülete és a Kolo Srpskih Sestara nevű egyesület is.


Tekintse meg az esemény képgalériáját is:▼

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Ma van az idősek világnapja
Szabadkai Napló
Facebook

Támogatóink