home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ma van az AIDS elleni küzdelem világnapja
MTI
2020.12.01.
LXXV. évf. 48. szám
Ma van az AIDS elleni küzdelem világnapja

A világon összesen 38 millió a HIV-fertőzöttek száma. 2019-ben 1,7 millió új fertőzöttet és 690 ezer halálos áldozatot regisztráltak - derül ki az MTI-n közzétett adatokból.

Világszerte december elsején hívják fel a figyelmet az AIDS elleni küzdelem fontosságára. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ és az Egészségügyi Világszervezet információi szerint tavaly 136 ezerrel nőtt a HIV-fertőzöttek száma Európában. Szakemberek a biztonságos együttlét mellett a rendszeres szűrésre kívánják felhívni a figyelmet, mivel a korai felismerés és kezelés hozzájárulhat a fertőzés terjedésének lassításához.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..