home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Ma van az AIDS elleni közdelem világnapja
2023.12.01.
LXXVIII. évf. 48. szám
Ma van az AIDS elleni közdelem világnapja

A Batut Közegészségügyi Intézet adatai szerint 1985-től ez év november 27-ig 4729 HIV-vírussal fertőzöttet regisztráltak az országban, ebből 2212-en AIDS-esek voltak. 2023-at tekintve, januártól napjainkig 124 HIV-fertőzöttet diagnosztizáltak, ami 18 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakához képest. A HIV-pozitív személyek között tizenegyszer több a férfi, mint nő.

A világnap alkalmából több vajdasági településen ingyenes szűréseket végeznek. Szabadkán december elsején a korcsolyapályánál lévő megelőzési központban 19 és 22 óra között, szombaton pedig 11 és 14 óra között a Népszínház épülete előtt.

Forrás: 021.rs, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..