home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
MNT: stratégiák a fókuszban
Kartali Róbert
2022.12.23.
LXXVII. évf. 51. szám
MNT: stratégiák a fókuszban

A Magyar Nemzeti Tanács és a Vajdasági Magyar Szövetség mint a vajdasági magyarság legerősebb politikai szervezete a jövőben folytatja együttműködését — nyilatkozta Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács új elnöke, miután első hivatalos látogatása során Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség és a tartományi képviselőház elnökét fogadta hivatalában. A péntek reggeli látogatásra a média képviselői is meghívást kaptak.

— A Magyar Nemzeti Tanács az elkövetkezendő időszakban is folytatja munkáját, és Pásztor elnök úr is arra kért, hogy a megkezdett projektumok és munkatervek esetében is folytassuk a megkezdett munkát, külön tekintettel a tartományban, illetve a köztársaságban folyó eseményekre, illetve a munkatervünk esetében azokat a programokat, amelyek már elindultak, támogassuk, segítsük, és dolgozzunk a stratégiákon — emelte ki a találkozó után Fremond Árpád. Az MNT elnöke egyúttal hangsúlyozta, hogy az elkövetkezendő időszak legfontosabb feladata a stratégiák kidolgozása lesz. — Három stratégia van, három terület, ahol a stratégiákat meg kell írnunk és meg kell fogalmaznunk. Ez az oktatási stratégia, a tájékoztatási, illetve a kulturális stratégia. Ezen fogunk dolgozni az év első felében. Mindegyiken közvitákat tartunk, és szakembereket vonunk be ezeknek a megírásába. A cél az, hogy az év folyamán ezeket a stratégiákat mind el tudjuk majd fogadni is.

A Magyar Nemzeti Tanács mára tervezett üléséről Fremond azt nyilatkozta, hogy ez egy rendkívüli ülés lesz ahhoz, hogy a jövő héten meg tudják tartani a tanács rendes ülését. Megválasztják a végrehajtó bizottság elnökét, a végrehajtó bizottsági tagokat és az alelnököt. Mint mondta, a következő pénteken, december 30-án a jövő évi költségvetést tűzik napirendre, és a munkatervet is elfogadják majd. Emellett számos jóváhagyás is napirendre kerül az általános iskolák és igazgatók esetében, valamint a bizottságok összetételéről is döntés születik majd.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..