home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Lukácsfalva — Falunapi ünnepség és paradicsomnap
Borbély Tivadar
2015.08.27.
LXX. évf. 34. szám
Lukácsfalva — Falunapi ünnepség és paradicsomnap

A lukácsfalvi Fehér-tó Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesület, a helyi közösség tanácsa és a testvér-települési Berekfürdő közös szervezésében szeptember 5-én és 6-án falunapi ünnepségre és paradicsomnapra kerül sor.

A rendezvények szombaton, szeptember 5-én, 12 órától a vendégek fogadásával kezdődnek, és 16 órától a halászléfőző versennyel folytatódnak. Míg a bográcsokban rotyognak a finom étkek, addig az érdeklődők ellátogathatnak egy helybeli kertészgazdaságba. 18 óra 30 perctől eredményhirdetés és díjátadás, a társalgás, mulatozás pedig a település központjában felállított sátorban a hajnali órákban ér majd véget.

Vasárnap, szeptember 6-án, 8 órától megkezdődik a hagyományos, sorrendben XI. Paradicsomnap, melynek keretében a zsűri tagjai kiválasztják a legízletesebb friss paradicsomot, a legfinomabb paradicsomlét és a legnagyobb termés gazdáját. Az eredményhirdetés után 10 órától az úgynevezett kancsikával való paradicsomszedésre kerül sor, 11 órától pedig ünnepi szentmisét szolgáltatnak a helybeli Kisboldogasszony katolikus templomban.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit!








A képek a 2013-as rendezvényről készültek, Hallai Mihály felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..