home 2024. június 21., Alajos napja
Online előfizetés
Ludas, Nosza és Hajdújárás települések ivóvízminőségének javítása
2022.09.06.
LXXVII.. évf. 36. szám
Ludas, Nosza és Hajdújárás települések ivóvízminőségének javítása

Szabadka városhoz tartozó Királyhalom, Hajdújárás, Nosza és Ludas települések ivóvízminőségének javításához szükséges mérnöki dokumentáció elkészítése

2022.09.06-án a szabadkai Városháza Kék termében tanácskozásra került sor, a „Szabadka városhoz tartozó Királyhalom, Hajdújárás, Nosza és Ludas települések ivóvízminőségének javításához szükséges mérnöki dokumentáció elkészítése” c. pályázat kapcsán. Ludas, Nosza és Hajdújárás településeken egyáltalán nem biztosított a víziközmű szolgáltatás, míg Királyhalom esetében a település 30-40%-a fedett vízvezetékkel, és a királyhalmi ivóvízkezelőből látja el a háztartásokat kezelt ivóvízzel. A Nyugat-Balkáni Zöld Központ támogatásának köszönhetően, melynek értéke 160.000 euró, építkezéshez szükséges tervek fognak elkészülni 2022. év végére, mely lehetővé teszi, hogy az önkormányzat további pénzeszközökre tudjon pályázni és ki tudja építtetni a vízvetekéket Ludason, Noszán, Hajdújáráson, illetve bővíteni tudja azt Királyhalmán. A tervezési folyamat jelenlegi helyzetéről számolt be a Gemenc Bau Tolna Építőipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság a város vezetőségének és szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat munkatársainak. A tervek ivóvízkezelő technológiát, víztározókat, szivattyútelepeket és 45 km vízvezetéket ölelnek fel.


Fotók forrása:Dinovizija

A Nyugat-Balkáni Zöld Központ számos kezdeményezést támogat térségünkben a hulladékgazdálkodás, vízgazdálkodás, szennyvíztisztítás, erdőgazdálkodás, mezőgazdaság, energiahatékonyság, megújuló energia, városi környezet terén. Jelen pályázatba helyi szakemberek bevonása teszi lehetővé, hogy a szerbiai jogszabályoknak megfelelő dokumentáció készüljön el, melyre már kiadható az építkezési engedély. A gazdasági helyzet alakulásával összhangban, a Város célja, hogy minél előbb pénzeszközöket tudjon biztosítani, hogy a beruházás megvalósuljon.

Nyugat-Balkáni Zöld Központ
Projekt: Szabadka városhoz tartozó Királyhalom, Hajdújárás, Nosza és Ludas települések ivóvízminőségének javításához szükséges mérnöki dokumentáció elkészítése
Kedvezményezett: Gemenc Bau Tolna Építőipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..