home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Lotfi Begi két dallal is jelentkezik
Zvekán Péter
2022.07.01.
LXXVII. évf. 24. szám
Lotfi Begi két dallal is jelentkezik

Lotfi Begi x Zsaya: Bánat utca — Lotfi Begi x Dér Heni: Freed From Desire 

Lotfi Begi x Zsaya: Bánat utca

A Holdviola egy olyan, Miskolcon megalakult együttes volt, mely elsősorban magyar népdalokat öltöztetett modern köntösbe. Például a Tavaszi szél, az Erdő, erdő, a Ha te tudnád vagy a Bánat utca újragondolását köszönhetjük neki. Ez utóbbi az idén ünnepli a 15. évfordulóját, így a dalt ismét újragondolta. A Holdviola 2020 óta nem aktív, de szellemiségét a Zsaya zenekar (olyan egykori tagok, mint Lili, Sára és Peti) viszi tovább. Így a 2022-beli verziót egyfelől ez a zenekar, másfelől a Fonogram díjas DJ/producer, Lotfi Begi készítette el.

Nagyon szép emlékek fűződnek a Bánat utcához: annak idején, a 2010-es években még a Compact Disco tagjaként készítettünk egy remixet a felvételből a Holdviola felkérésére. Ez volt, mondhatni, az első nagy sikere a zenekarunknak és nekem is. Most már ugyan én is külön utakon járok, és a Holdviola egykori tagjai is más felállásban vannak, de így is egymásra találtunk” — emlékszik vissza Begi.

Az újdonság esetében ismét a már jól bevált receptet alkalmazták, azaz olyan rádióbarát zenét kellett alkotniuk, amely kellően ötvözi a Holdviola világát a mai modern trendekkel. Farkas Péter a következőképp nyilatkozott a szám kapcsán:

„Az eredeti verzió úgy született meg, hogy egy iskolai gyerekkórus koncertjén ültem, és rögzítettem a szereplést. Ez a hangfelvétel eddig csak inspirációként szolgált, de most be is építettük a jelenlegi változatba, és azt gondolom, nagyon érdekes atmoszférát ad neki.”

Begi arról is mesélt, hogyan forgatták le a dalhoz készült klipet: „A videóklipben a fényt és a sötétséget szerettük volna kiemelni, ezért a komorabb jelenetek helyszíne egy kőbányai alagútrendszer volt. A szinopszis mindenkinek nagyon tetszett, viszont a Zsaya énekesnője, Sári a szűk, zárt tereket nehezen viseli, így ő lett a sztori elbeszélője, a főszereplője pedig, félig-meddig »családi vállalkozásként«, a feleségem, Réka.

 

Lotfi Begi x Dér Heni: Freed From Desire

A Bánat utca megjelenése előtt Begi — mivel hatalmas Fradi-rajongó — úgy döntött, hogy készít egy igazi szurkolói dalt, ezúttal Dér Henivel közösen. Egy régi slágert gondoltak újra, a ’90-es években hatalmasat taroló Freed From Desire-t Galától.

Gala eredeti felvétele az euforikus hangulata miatt nagyon sok nemzetközi válogatott, például a belgák első számú kedvence. Magyarországon is előszeretettel kántálják a Fradi-drukkerek egy saját verzével kiegészítve, de eddig még nem született belőle hivatalos verzió” — mesélte Begi.

Dér Heni közben elárulta, miért is fogadta szívesen a felkérést: „Jugoszláviában született nagyapám nagy focikedvelőként rádión keresztül hallgatta a mérkőzéseket. Egyszer lehetősége nyílt elmenni egy szerb—magyar meccsre a szerbek szurkolói oldalán, de titkon Fradi-szurkolóként ment. Annyira kitört belőle egy magyar gólnál az öröm, hogy ujjongva felugrott, mindenki nagy meglepetésére. Ez a rajongás és szeretet teljesen belém ivódott, és viszem tovább.

Egyébként Begi és Heni a Fradi idei bajnokavató ünnepségén, a Groupama Arénában mutatta be az új dalt 10 000 ember előtt, melyből egy videóklip is készült.

Nyitókép: Lotfi Begi (ocdn.eu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..