home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Los Angeles 2028
Talpai Lóránt
2020.09.10.
LXXV. évf. 37. szám
Los Angeles 2028

Elkészült a nyári olimpia logója — Az olaszok többsége visszasírja Salvinit — Már nem érkeznek életjelek a bejrúti romok alól

Elkészült a nyári olimpia logója

Bemutatták a 2028. évi Los Angeles-i nyári olimpia és paralimpia hivatalos logóját: a digitális emblémában a város rövidítésének (LA) A betűje folyamatosan változik, ez a házigazdák szándéka szerint a sokféleséget és az egyéniséget szimbolizálja. A www.insidethegames.biz portál beszámolója szerint a változó A betű mindenki számára megadja annak módját, hogy elkészítse a saját verzióját. „Ez az erős és bátor logó végtelen számú történetre ad lehetőséget” — mondta Casey Wasserman, a szervezőbizottság vezetője. A tervezésben olimpikonok, paralimpikonok, fiatal sportolók, művészek, grafikusok és mások is részt vettek, mindannyian megalkották a saját A betűjüket. A tervezők között volt a hatszoros olimpiai bajnok atléta, Allyson Felix is, aki azt mondta: az ő A betűje a mozgás szeretetét és a Los Angeles-i gyökereit jelképezi.

 

Az olaszok többsége visszasírja Salvinit

Tovább nő a feszültség Olaszországban az illegális migráció miatt. A helyi vezetők csak ultimátumokkal tudják cselekvésre bírni a baloldali kormányt, a lakosság pedig elégedetlen. Egyre gyakoribbak az elmúlt napokban az olasz szigeteken a kikötőknél, valamint az önkormányzatoknál tartott bevándorlásellenes tüntetések, melyek zavargásokká fajulnak. A baloldali kormány hallgatására reagálva Toto Martello, Lampedusa polgármestere a hétvégén általános sztrájkot rendelt el, mire Giuseppe Conte miniszterelnök telefonon Rómába rendelte tárgyalásokra. Lampedusa polgármestere a kormányfővel való tárgyalásokig felfüggesztette az általános sztrájkot. A napokban tartották meg Rómában a kormányfő, Martello, valamint Nello Musumeci szicíliai kormányzó közötti találkozót, melyen a migráció kezelésében érintett miniszterek is részt vettek.

 

Már nem érkeznek életjelek a bejrúti romok alól

Ezt adta hírül az a chilei mentőcsapat, amely életjeleket vélt felfedezni egy hónappal a hatalmas robbanás után. A mentőkutyás csapat a felszínen műszerekkel olyan jeleket fogott, amelyek szívverést és légzést sejtettek, illetve a hőérzékelő értéke is élet lehetőségére utalt. A mentők órákon át ástak a törmelékben lefelé, ám idővel túl veszélyessé vált a művelet az ingatag romok miatt, ezért le kellett állniuk. Az akciót azonban félszázan folytatták, ám csak lassan haladtak a feltárással, mert nem használhattak nehéz munkagépeket az omlásveszély miatt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..