home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Lončar: Június végére érhetjük el a kollektív immunitást
(Tanjug)
2021.04.21.
LXXVI. évf. 16. szám
Lončar: Június végére érhetjük el a kollektív immunitást

A szakemberek becslései szerint a koronavírus esetében június végére érhető el a kollektív immunitás Szerbiában – jelentette ki kedden Zlatibor Lončar, Venko Filipče Észak-Macedón kollégájával tartott közös sajtótájékoztatóján.

Szerbia egészségügyi minisztere kiemelte, hogy ez csak akkor valósulhat meg, ha az emberek betartják a megelőző intézkedéseket, és ha az oltási folyamat is a mostani tempóban folytatódik. Hozzátette: Szerbiában jelenleg a Covid-betegek kezelésére szolgáló kapacitások 80 százaléka van kihasználva. A Covid-rendelőkben egyre inkább csökken az első vizsgálatra jelentkezők száma – mondta Zlatibor Lončar. A tárcavezető kiemelte, hogy Szerbia és Észak-Macedónia továbbra is szorosan együttműködik a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

Fotó: Tanjug / Tanja Valić

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..