Lombhulláskor vigaszunkra...

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Lombhulláskor vigaszunkra...

Mottó: ''A lombhulláskor vigaszunkra / eljön a víg szüret megint, / lesz már, ami fölmelegítsen,/ ha kissé hűsebb szél legyint...” (Ady Endre: Szüret)Szüret idején úgy érzem, egy csöppet azért átalányban mégiscsak elégedettebbnek, ezáltal pedig boldogabbnak is kéne lennünk. El...

Mottó: ''A lombhulláskor vigaszunkra / eljön a víg szüret megint, / lesz már, ami fölmelegítsen,/ ha kissé hűsebb szél legyint...” (Ady Endre: Szüret)
Szüret idején úgy érzem, egy csöppet azért átalányban mégiscsak elégedettebbnek, ezáltal pedig boldogabbnak is kéne lennünk. Elfelejteni a nyakunk köré tekerődző bút, bajt és gondot, meg mindazt a sérelmet, amit lenyelet velünk a Való ama bizonyos mézédes szőlőszemek beérésének pillanatáig. Mint egykoron, amikor a szüretünnep nemcsak a bőségben való dúskálást jelentette, hanem egyben a hálaadást is, amit nem csupán hangos fennhéjazással, hanem belső elcsendesedéssel is illett tenni. Egy-két fohásszal, megtetézve mindazt őszinte kézfogással. Mondván, békeljünk meg, hisz szükségünk van, szükségünk lehet még egymásra! Egymás mellett, egymásért kell élnünk. Ez a sorsunk...
Gondolataink alátámasztásához bizonyítékokat az 54. verseci szüreti napok fényképalbumából válogattunk. A szüreti mulatságban megmártózó négy ország magyarjainak talpa alá a nezsényi Bundáskenyér zenekar ,,pergetett'' jó zenét, Csontos Sándor vezetésével.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Facebook

Támogatóink