home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Lombhulláskor vigaszunkra...
Martinek Imre
2011.09.21.
LXVI. évf. 38. szám
Lombhulláskor vigaszunkra...

Mottó: ''A lombhulláskor vigaszunkra / eljön a víg szüret megint, / lesz már, ami fölmelegítsen,/ ha kissé hűsebb szél legyint...” (Ady Endre: Szüret)Szüret idején úgy érzem, egy csöppet azért átalányban mégiscsak elégedettebbnek, ezáltal pedig boldogabbnak is kéne lennünk. El...

Mottó: ''A lombhulláskor vigaszunkra / eljön a víg szüret megint, / lesz már, ami fölmelegítsen,/ ha kissé hűsebb szél legyint...” (Ady Endre: Szüret)
Szüret idején úgy érzem, egy csöppet azért átalányban mégiscsak elégedettebbnek, ezáltal pedig boldogabbnak is kéne lennünk. Elfelejteni a nyakunk köré tekerődző bút, bajt és gondot, meg mindazt a sérelmet, amit lenyelet velünk a Való ama bizonyos mézédes szőlőszemek beérésének pillanatáig. Mint egykoron, amikor a szüretünnep nemcsak a bőségben való dúskálást jelentette, hanem egyben a hálaadást is, amit nem csupán hangos fennhéjazással, hanem belső elcsendesedéssel is illett tenni. Egy-két fohásszal, megtetézve mindazt őszinte kézfogással. Mondván, békeljünk meg, hisz szükségünk van, szükségünk lehet még egymásra! Egymás mellett, egymásért kell élnünk. Ez a sorsunk...
Gondolataink alátámasztásához bizonyítékokat az 54. verseci szüreti napok fényképalbumából válogattunk. A szüreti mulatságban megmártózó négy ország magyarjainak talpa alá a nezsényi Bundáskenyér zenekar ,,pergetett'' jó zenét, Csontos Sándor vezetésével.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..