home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Locsoló- és húsvéti versek versenye Törökkanizsán
Mihók Anikó
2013.04.03.
LXVIII. évf. 14. szám
Locsoló- és húsvéti versek versenye Törökkanizsán

A Törökkanizsáért Egyesület szervezésében harmadik alkalommal tartották meg a Megöntözlek szépen az ég harmatával elnevezésű locsoló- és húsvéti versek versenyét ezúttal is a törökkanizsai Branislav Nušić könyvtárban.

A rendezvényt dr. Sarnyai Zoltán, a Magyar Nemzeti Tanács közoktatási bizottságának alelnöke és Jerasz Anikó, az MNT tagja nyitotta meg. Beszámolójukban ismertették az MNT óvodások, illetve általános és középiskolások számára kidolgozott támogatási rendszerét. A versenyzők produkcióit értékelő zsűri tagjai Mihók Katona Margit magyartanár, Selmeci Melinda magyartanár és Jerasz Anikó szerbnyelv- és irodalomtanár volt.

A szavalóverseny három kategóriában zajlott. Tizenhárom óvodás, ötvenkét alsós, és hat felsős tanuló mérette meg magát. A zsűrinek igen nehéz dolga volt, hiszen jobbnál jobb szavalatokat kellett értékelnie. Az óvodások korcsoportjában különdíjat kapott Ivkovity Valentina, a legjobbnak László Orsolya bizonyult, a második Újhelyi Evelin, a harmadikat pedig Rekecki Alex lett. Az alsósok kategóriájában különdíjat kapott Varró Melánia és Almási Viktória, az első díjjal Jerasz Adriennt tüntették ki, a második helyen Fejsztámer Anita és Ballangó Klementína osztozott, a harmadik helyen pedig Piri Attila és Csolákov Mika végzett. A felsősök kategóriájában Gólya Edvint részesítette elismerésben a zsűri. A díjazottak értékes könyvjutalmat és elismerő oklevelet kaptak.

A szavalóverseny a Törökkanizsai tavasz rendezvénysorozat keretében valósult meg. A rendezvényen kiállították azokat az ajtódíszeket, hímes tojásokat és nyuszifigurákat is, amelyeket a húsvétra való készülődés jegyében kézműves-foglalkozásokon alkottak a gyerekek.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..