home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Ljudevit Mičatek-díjat kapott Hajnal Jenő
(Tha)
2021.12.10.
LXXVI. évf. 49. szám
Ljudevit Mičatek-díjat kapott Hajnal Jenő

December tizedikén, az Emberi Jogok Nemzetközi Napján, az emberi- és kisebbségi jogokról szóló elismerést vett át a Tartományi Képviselőházban Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

–Az Emberi Jogok Világnapjára Vajdaság Autonóm Tartomány egyik legrangosabb elismerését, a Ljudevit Mičatek Emberi- és Kisebbségi Jogokért Díjat átvéve mi mást is mondhatnék, mint a hála és a köszönet szavait elsősorban azoknak, akik erre a rangos elismerésre felterjesztettek, és akik nekem ítélték oda. Ezt a díjat, úgy érzem, leginkább annak a kisebbségben élő vajdasági magyar nemzeti közösségnek kell megköszönnöm, amelynek hozzám való szeretete és hűsége még inkább egyedivé teszi ezt a rangos tartományi kitüntetést – hangsúlyozta beszédében Hajnal Jenő.    

A díj a magyar közösség szolgálatáért szól – emelte ki Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke.

A díjat Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke adta át. Az eseményt Marija Jelić operaénekesnő tette ünnepélyesebbé.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..