home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Liszt és AC/DC művek egy koncerten szombaton az M5 műsorán
MTVA
2022.11.18.
LXXVII. évf. 46. szám
Liszt és AC/DC művek egy koncerten szombaton az M5 műsorán

A klasszikus zene, a könnyűzene, a magyar népdalok, a francia sanzonok, a jazz, a rock és a régi magyar filmslágerek világából jól ismert darabok hangzottak el a hetedik MVM ZENERGIA koncerten augusztusban a budapesti Erkel Színházban. Ezt a különleges koncertet tűzi műsorára az M5 kulturális csatorna november 19-én 21 órától.

Egyedülálló zenei élményben lehetett része az MVM ZENERGIA koncert nézőinek augusztus végén, az esten felléptek a legelismertebb magyar előadóművészek közül Rúzsa Magdolna énekesnő, Balázs János zongoraművész és a Concerto Budapest szimfonikus zenekar, Keller András vezényletével.

Ez a koncert igazi színfoltja Magyarország zenei életének. Célunk, hogy olyan módon mutassuk meg a különböző műfajokat, ahogyan még nem hallhatták. A népzene és klasszikus zene mellett, jazz és rock dalok is hallhatók voltak a koncerten szimfonikus zenekarral. Az eseményen mindig olyan művészek lépnek fel, akik ezt a fajta zeneiséget képviselik, az idei vendégművész Rúzsa Magdi volt” – mondta a Librettó című műsorban Balázs János Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, a Virtuózok V4+ zsűritagja a koncertről, amelyen Liszt és Brahms művek éppúgy hallhatók voltak, mint Rúzsa Magdi vagy az AC/DC slágerei.

Hogy miként születnek meg ezek a különlegesen áthangszerelt klasszikus- és könnyűzenei művek, arról Szentpáli Roland többszörös nemzetközi versenygyőztes és Artisjus-díjas tubaművész, zeneszerző osztott meg részleteket a Librettó nézőivel. A teljes beszélgetés a műsor Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

A fantasztikus koncert, amelyet fényfestés tett még látványosabbá, sőt jótékonysági célokat is szolgált, szombaton este látható az M5 műsorán.

MVM ZENERGIA koncert november 19-én 21 órától az M5-ön!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..