home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Líra popfesztivál - másodszor
k-ko
2005.06.22.
LX. évf. 25. szám

A muzslyai Zenészek és Énekesek Egyesülete az idén már jó néhány programot szervezett. Az első megmozdulás a zenészbál volt, azt követte az évi közgyűlés, utána egy jótékonysági koncertet rendeztek, melynek bevételét a Vöröskereszt helyi szervezetének adományozták. CD-t készítettek az óvodások részé...

A muzslyai Zenészek és Énekesek Egyesülete az idén már jó néhány programot szervezett. Az első megmozdulás a zenészbál volt, azt követte az évi közgyűlés, utána egy jótékonysági koncertet rendeztek, melynek bevételét a Vöröskereszt helyi szervezetének adományozták. CD-t készítettek az óvodások részére, melyen legfiatalabbjaink azon válogatott énekszámai is helyet kaptak, melyekkel a városi Népszínházban rendezett szemlén a legjobbnak bizonyultak. A MIRK szervezőbizottságának felkérésére a kiállítás programjában az a kétórás koncert is szerepelt, melyen fellépett az Anonymus és a Junior zenekar, valamint a táncdalénekesek közül Rácz Csaba, Barta Arnold, Tóth Diána és Hevesi Tibor. A siker nagy volt, ezért valószínűleg ismétlése is lesz a hangversenynek, mégpedig a nyár folyamán az adai Üdültetési Központban. Egyébként a zenészegyesület már a nagykikindai fürdőbe is kapott meghívást. Az sem mellékes, hogy pillanatnyilag több mint 200 tagot számlál az egyesület, és Nagykikindáról is mindegyik zenekar betagosodott, akárcsak a vajdasági zenekarok zöme része.
Nagyban folynak az előkészületek a Líra Popfesztiválra. Erről nyilatkozott Tóth Árpád, az egyesület elnöke:
- Az idén, június 24-én, pénteken tartjuk meg a popfesztivált a muzslyai Petőfi Sándor MME kerthelyiségében. Reméljük, az időjárás megengedi, hogy a nyári színpadon legyen a rendezvény. Ha viszont nem kedvez az idő, akkor kénytelenek leszünk bevonulni a nagyterembe. A benevezett dalokból (március 18-án járt le a határidő) az egyesület szakbizottsága 14 zeneszámot választott ki. Hangsúlyoznom kell, hogy már most is csak olyan zeneszámokkal lehet pályázni, amelyeket még nem adtak elő, természetesen magyar nyelven. Zenekarok benevezését is vártuk. Ezzel a lehetőséggel két zenekar élt. A Bara Party zenekar például három olyan szerzeményt juttatott el hozzánk, amelyek egyikét ők maguk adják elő, a másik kettőre pedig találtak énekest, tehát mindhárom versenyben lesz. Örömmel mondhatom, hogy az egész Vajdaságból érkeztek dalok, és az sem mellékes, hogy nincs korhatár. A zsűri tagjai Bugyi Zoltán, a 3+2 zenekar énekese, Kecskés Sándor, a néhai Szivárvány zenekar gitárosa és zeneszerzője, és Losoncz Zoltán ismert nagybecskereki gitáros. A fesztiválzenekar megkezdte a próbákat. Az eredeti tervünk az volt, hogy CD-n is megjelenjen a verseny anyaga, de a jelek szerint erre nem gyűlik össze a pénz. Sajnos, nagyon kevés a védnök, csekély azoknak a száma, akik anyagilag támogathatnák ezt az eseményt. Az úgynevezett kísérőrendezvény ezúttal elmarad, mert nem hívhatunk vendégelőadókat, ha nem tudunk fizetni nekik némi tiszteletdíjat. A zsűri díjazza a legjobb zeneszerzőt, szövegírót és hangszerelést, de a közönség is szavazhat a legjobb zeneszámra. A színes plakátokat az újvidéki Dániel Print nyomda szponzorálja, a belépőjegyeket előre is megvásárolhatják az érdeklődők az egyesület klubhelyiségében, az egykori Piros Csizma udvarában. Még egyszer kihasználom az alkalmat, és felhívom azoknak a magánvállalkozóknak a figyelmét, akiknek módjukban áll, és szeretnének segíteni: forduljanak az egyesületünkhöz - fejezte be a beszélgetést Tóth Árpád.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..