home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
„Lipityom-lapatyom, átadom a garasom!”
Kőművesné Nyáry Márta
2015.12.20.
LXX. évf. 50. szám
„Lipityom-lapatyom, átadom a garasom!”

A VMSZ szajáni szervezete 16. alkalommal szervezte meg a Mikulás házhoz megy elnevezésű csomagosztási akcióját.

Beszédes Klementina, a VMSZ helyi szervezetének elnöke elmondta, az volt a céljuk, hogy a Mikulás minden szajáni gyermekhez eljusson — a karon ülőtől a nyolcadik osztályosig. Szerinte ezzel az ünneppel nemcsak a gyerekeket örvendeztették meg, hanem arra biztatják a fiatalokat, hogy a szülőfalujukban maradjanak.

Összesen 159 csomagot osztottak szét. Az előkészítésben huszonöten vettek részt, a csomagok tartalmához pedig jelentős mértékben hozzájárult az a 18 támogató, akivel előzőleg donátori szerződést írtak alá. Összesen 130 000 dinár jött össze, és akadtak szép számmal adakozók is, akik kenyérrel, süteménnyel, almával vagy éppen díszes mézeskaláccsal támogatták a Mikulást.

A szervezésben és a támogatók megkeresésében sokat segített Apró Kornél, a falu elnöke, Szabó Nándor, az ÖTE elnöke, Süli Nándor, Kőműves Anna, Tószegi Elvira és Tóth Zoltán. Szajánban két Mikulás járta a falut, név szerint: Janda Krisztián és Zombori Flórián, valamint négy krampusz rosszalkodott: Muhi Anna, Muntyán Simon, Beszédes Roland és Mészáros Igor.

A polgármester mosolyogva mesélte el, hogy a Mikulást két krampusz kísérte, akik sokat huncutkodtak. A Mikulás — aki a krampuszokat is rendreutasítja — belopta magát a gyerekek szívébe, és jóságát a kicsinyek énekkel, mondókákkal, versikékkel köszönték meg.

A játék legvégén a krampuszok is lecsendesedtek. Gyorsan el is szavalták: „A kiskutya a padkán, borsot akar törni, a kismacska a konyhán szakács akar lönni. Itt van mán az ítélet, lipityom-lapatyom, átadom a garasom!” A garasok helyett diót, mogyorót tettek a kis tenyerekbe, és a Mikulással együtt vidáman távoztak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..