home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Lezárult a Miénk a város! játék, 140 külhoni oktatási intézmény nyert Csodasarkot
2023.04.04.
LXXVIII. évf. 13. szám
Lezárult a Miénk a város! játék, 140 külhoni oktatási intézmény nyert Csodasarkot

Lezárult a Nemzetpolitikai Államtitkárság által meghirdetett Miénk a város! játék, amelynek eredményeként 140 külhoni oktatási intézmény 265 kisdiákja nyert „Csodasarkot” – 100 ezer forint értékű ajándékcsomagot közösségének.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság idén tizedik alkalommal hirdette meg Miénk a város! című népszerű online játékát, amelyre 6-10 éves óvodások és kisiskolások jelentkezhettek. A játék legfőbb üzenete, hogy minden gyermek saját kitartásával és tehetségével tud tenni közösségéért, hiszen a négy hétig tartó játék során nem önmagáért, hanem közösségéért játszik, a nyereményét közösségének ajánlja fel.

Az idei verseny témája az előző évekhez hasonlóan szorosan kapcsolódott a Nemzetpolitikai Államtitkárság tematikus évéhez, idén a 2023 a gondoskodó nemzet éve programsorozathoz. A játék középpontjában a család, az egymás iránti gondoskodás állt.

A verseny 2023. február 17-től március 16-ig tartott. A játékra regisztrált kisdiákok napról napra érdekes feladatokat oldhattak meg, amelyekkel pontokat szerezhettek. Az idei játékban közel 1500 versenyző vett részt, akik a játék ideje alatt megközelítőleg 20 000 megoldást küldtek be.

A gyerekeknek a játék során bizonyított kitartása és szorgalmas munkája eredményeként olyan sok hibátlan megoldás érkezett, hogy a nyertes intézmények között kiosztandó Csodasarkok számát a Nemzetpolitikai Államtitkárság 100 darabról 152 darabra emelte, a játék eredményeként így összesen 140 külhoni oktatási intézmény 265 kisdiákja nyert 100 ezer forint értékű Csodasarkot – fejlesztőjátékokat, valamint könyveket tartalmazó ajándékcsomagot – közösségének.

A játék nyerteseinek névsora elérhető a www.mienkavaros.hu és a www.kulhonimagyarok.hu oldalon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..