home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Levendulanapok a jótékonyság jegyében
Kartali Róbert
2022.07.07.
LXXVII. évf. 27. szám
Levendulanapok a jótékonyság jegyében

Kilencedik alkalommal szervezte meg a hagyományos jótékonysági levendulás kézművesvásárt a Vasutastelepülésen a VMSZ Női Fórumának helyi tagozata és a Lavandemagie Egyesület. A rendezvény bevételét az idén is a nehéz anyagi körülmények között élő gyermekeknek szánják, tanszer- és karácsonyi csomag vásárlására.

A rendezvényt szombaton délelőtt Kudlik Zoltán tartományi művelődési, tájékoztatási és vallási közösségi segédtitkár nyitotta meg, a jelenlévőket Rózsa Ramóna, a VMSZ Női Fóruma vasutastelepülési tagozatának elnöke és Mészáros Klaudió, a helyi közösség tanácselnöke köszöntötte. Felléptek a Crystal Dance Stúdió mazsorettjei, és felcsendültek a rendezvényre jellemző francia sanzonok is.

— Az esemény a levendula virágról, a közösségépítésről és a jótékonyságról szól — emelte ki Rózsa Ramóna. Mint mondta, a jótékonysági levendulanapokon az árusok és a kézművesek vágott virágokkal, levendulapalántákkal, -olajokkal, gasztronómiai ínyencségekkel, levendulamintás tárgyakkal, kozmetikumokkal és egyéb különlegességekkel várták az érdeklődőket.

— A helyi közösség számára ez fontos pillanat, minden évben nagyon várjuk, és egyre több polgár jön el. Nemcsak a helyi közösségünkből, hanem egész Szabadkáról, sőt még messzebbről is — nyilatkozta lapunknak Mészáros Klaudió. — Kilenc évvel ezelőtt indult útjára ez a kezdeményezés, mára egy városi jelentőségű fesztivál, mondhatni, brand lett belőle. Az emberek összejönnek, beszélgetnek, megvitatják a helyi közösség dolgait, és nemcsak a jó illat jön ide, hanem a jó hangulat is. Reméljük, hogy még nagyon sok alkalommal tudunk majd itt találkozni a levendulafesztiválon — tette hozzá a tanácselnök. Arról is beszélt, a helyi közösség polgárai már nagyon várják, hogy megkezdődjön a szennyvízcsatorna kiépítése a Tiszta Szerbia program keretében, melyben a Vasutastelepülés is benne van. Ezt egyúttal meg is köszönte a városi vezetőségnek és dr. Pásztor Bálintnak. A tanácselnöktől továbbá azt is hallottuk, hogy készül a Kun Ernő utca tervdokumentációja, és hamarosan ez az utca is aszfaltburkolatot kap.

— A levendulanapok elhozzák városunkba a provence-i, mediterrán hangulatot, és mindig öröm ide ellátogatni, megismerni ezeket a termékeket — mondta Kudlik Zoltán a kétnapos esemény megnyitóján. — A levendula hasznos növény, rengeteg jó termék születik belőle, és ismertek a különböző gyógyhatásai is, ezért is örülök annak, hogy ez a növény ennyire hangsúlyos szerepet kapott a Vasutastelepülésen. Rengeteg levendulaültetvény van a városunk környékén, reneszánszát éli a levendulatermesztés. Azok az asszonyok, akik itt árulnak, minden évben szorgosan kötik a csokrokat, és nagy szeretettel teszik mindezt, hogy a befolyt összeget jótékonysági célokra lehessen fordítani. Szeretném megköszönni nekik, a helyi közösségnek és a VMSZ helyi szervezetének, hogy az idén is megszervezték ezt a rendezvényt — tette hozzá a tartományi segédtitkár.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..