home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Letették az új medence alapkövét
Tóth Tibor
2020.06.16.
LXXV. évf. 24. szám
Letették az új medence alapkövét

Tegnap Adára és több, Topolya községben levő településre látogatott a Vajdasági Magyar Szövetség küldöttsége, Pásztor Istvánnal, a párt elnökével az élen. A kilenc helyszínből (Zentagunaras, Gunaras, Ada, Kavilló, Szvetityevó, Topolya, Bajsa, Pacsér, Bácskossuthfalva) álló körút a Rekreációs Központban ért véget. Pásztor István, Kislinder Gábor, Topolya polgármestere és Seffer Attila, Bácskossuthfalva Helyi Közösségének tanácselnöke letették az új medence alapkövét, majd Pásztor sajtótájékoztatón ismertette az élménydús nap történéseit.

Az új medencét — melynek összterülete 460,78 négyzetméter, mélysége 130 centiméter lesz — ábrázoló tábla előtt elsőként Seffer Attila szólt a jelenlévőkhöz. Elmondta, hogy a volt olimpiai medence helyén feszített víztükrű medence létesül, melyben főleg labdázni lehet majd, míg az úszás szerelmesei a kék medencében hódolhatnak szenvedélyüknek. A 38 millió dináros beruházásból épülő medencét a jövő évi strandidény előtt adják át rendeltetésének. A tanácselnök azt is elmondta, hogy három medence már van a Rekiben, a jövő nyárra megépül a negyedik is, de több apró terv még motoszkál a fejükben, majd emlékeztetett a vasárnapi önkormányzati, tartományi és köztársasági választásra, melyben a VMSZ Topolya községben minden szinten a 4-es sorszámot kapta.

Kislinder Gábor kiemelte, hogy az alapkőletétel a helyiek mellett az önkormányzat számára is nagy öröm.

— Az önkormányzat továbbra is azt teszi, ami a község polgárainak megfelel. Ezt valljuk magával Topolyával és a községben levő falvakkal kapcsolatban is, hiszen érdekeltek vagyunk abban, hogy minden településünk arányosan fejlődjön — emelte ki.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a VMSZ önkormányzati listája bácskossuthfalvi jelöltjeinek gyűrűjében elmondta, büszke arra, hogy Topolya községben olyan emberek találhatóak a VMSZ listáján, akik most itt állnak mellette.

— A vajdasági magyar közösség egy megújult, életerős, tettre kész fiatalokkal megáldott közösség, mely a tapasztalatot és a tudást a felkészültséggel és a lendülettel ötvözve megteremti a folyamatosság feltételeit. A lista azért van így összeállítva, hogy sohase forduljon elő törés abban, amit képviselünk, hogy elképzeléseinket átvihessük arra a feltörekvő nemzedékre, mely képzett, fűti a bizonyítási vágy, de még keresi helyét a nap alatt — mondta Pásztor.

Az alapkőletétel után, mely során Pásztor, Kislinder és Seffer időkapszulát engedett a mélybe, a VMSZ elnöke sajtótájékoztatón számolt be a nap történéseiről, és beszélt a vasárnapi szavazás jelentőségéről.

— A mai nap a VMSZ rövid, de intenzív választási kampányának olyan napja, melyet elsősorban Topolyának szenteltünk, hisz amikor Adára látogattunk, akkor is Topolyáról beszéltünk. A nap jelentős részét a topolyai TSC Labdarúgó Akadémia megvalósított fejlesztéseinek a bemutatása és átadása képezte, melyre ma Adán, Bajsán és Pacséron került sor. Büszkék vagyunk Zsemberi Jánosnak, a TSC Labdarúgó Akadémia elnökének a vállalására és teljesítményére, mert ezzel nemcsak a vajdasági magyaroknak és a velünk együtt élőknek, hanem a nemzetpolitikának is jót tett. A nemzetpolitikai paradigmaváltásnak a gazdaságfejlesztésen túl a sport a következő eleme. Ha ebben a paradigmaváltásban létezik sikeresen megvalósított projektum, akkor az mindenképp a Zsemberi János által fémjelzett labdarúgó-akadémia. A mai műfüves sportpályák átadásával megteremtődik a lehetőség, hogy az adai, a bajsai és a pacséri gyerekek nemzeti hovatartozástól függetlenül sportoljanak, a tehetségesebbek akár jelentősebb karriert is befuthatnak — mondta Pásztor, majd arra is kitért, hogy Topolya a 186 szerbiai önkormányzat mezőnyében az elmúlt négy év sikerességét és hatékonyságát látva minden bizonnyal felférne a dobogóra, ha lenne ilyen jellegű verseny.

— Olyan elképzelések indultak el a megvalósítás útján, illetve olyan elképzelések valósultak meg, melyeket néhány évvel ezelőtt nem biztos, hogy reálisnak találtunk volna. Ez nemcsak a városra, hanem a környező településekre is vonatkozik. A VMSZ érdekérvényesítő képességének köszönhetően az elmúlt négy évben 5,9 milliárd dinárt, azaz 50 millió eurót sikerült Topolyára hoznunk. Ez azt jelenti, hogy elsősorban fejlesztésekre annyi pénzt hoztunk, mint amennyi a teljes topolyai városi költségvetés működésre szánt négyéves kerete. A Prosperitati Alapítványnak köszönhetően 3,6 milliárd dinár, azaz 31 millió euró került a község területére. Ebből 3 nagyléptékű, jelentős fejlesztést, 7 közepes léptékű fejlesztést sikerült megvalósítani, de 93 vállalkozást és 12 új vállalkozást is támogatott az alapítvány. 48-an házat vásároltak a község területén, emellett 265 mezőgazdasági pályázat és 4 turisztikai fejlesztés is a támogatottak sorába került.

A vasárnapi választásokról szólva Pásztor elmondta, hogy a VMSZ Topolya községben is önálló listával indul, és ez az egyetlen magyar lista, nemcsak országos, hanem tartományi és önkormányzati szinten is.

— Büszke vagyok a csapatra, mely ezt a listát alkotja. Büszke vagyok azokra az emberekre, akik nevüket, tudásukat, tekintélyüket adták annak érdekében, hogy a VMSZ listája még fajsúlyosabb legyen. A lista lehetővé teszi az elkezdett munka folytatását, hosszú távon gondolkodva pedig a folyamatosság biztosítását. Arra szeretném biztatni a topolyaiakat, hogy járuljanak az urnák elé, és a VMSZ-re adják voksaikat. Szavazzanak ránk a teljesítményünk, az elkötelezettségünk, a komolyságunk miatt. Mi nem ígérgetünk, mi a teljesítményünkkel már bizonyítottuk, hogy amit vállalunk, azt megvalósítjuk. Nemcsak a község területén élő magyarok szavazataira számítunk, mivel úgy gondoljuk, amit képviselünk, az a velünk együtt élő, más nemzetiségű polgárok érdeke is — zárta a sajtótájékoztatót Pásztor István, a VMSZ elnöke.


Még több kép!▼ 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..