home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Letették a japán Nidec cég alapkövét Újvidéken
2021.12.10.
LXXVI. évf. 49. szám
Letették a japán Nidec cég alapkövét Újvidéken

Újvidéken elhelyezték a japán Nidec cég szerbiai üzemének alapkövét. A gyár a tervek szerint a jövő év középére épül fel, és 2023. elején kezd el dolgozni. A befektetés értéke 250 millió euró. Az objektum az Észak 4 ipari zónában épül majd meg. Az újvidéki vállalatban villanymotorokat és egyéb elektromos eszközöket gyártanak majd.

Hét év alatt ez lesz a nyolcadik gyár, amelyet egy multinacionális cég épít Újvidéken.

A japán cég az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Karával is szoros együttműködést tervez kialakítani.

A létesítmény első szakasza 2023 tavaszán kezd el működni mintegy 260 emberrel, majd további 500 személynek fog munkát biztosítani.

Az alapkőletételen többek között jelen volt Aleksandar Vučić szerbiai államfő és Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke is.

Fényképezte: Ótos András

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..