home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Lenyűgöző elegancia Toszkána szívében
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2020.06.17.
LXXV. évf. 24. szám
Lenyűgöző elegancia Toszkána szívében

Ezúttal a világhírű olasz tenor, Andrea Bocelli varázslatos, tengerparti otthonát mutatom be az olvasóknak. Az énekesnek a lenyűgöző hangja, zenei tudása mellett a stílusa is nagyon kifinomult.

Ez a kifinomultság a Villa Alpemare névre keresztelt otthonán is meglátszik, mely a toszkán tengerpart idilli részén helyezkedik el. A csodálatos palota korábban — a II. világháború utántól a ’90-es évek végéig — hotelként funkcionált. Miután Bocelli megvásárolta, egy évig folytak a felújítási munkálatok, melyeket Alberto Bocelli építész, a zenész testvére vezetett.

Maga az épület 700 m2-es, ezáltal tökéletes többgenerációs otthon. A popopera elsőszámú sztárja ebben az ingatlanban lakik feleségével, gyermekeivel, és még a kutyusainak is bőven van hely. A ház elég nagy ahhoz, hogy élhessenek, dolgozzanak, zenéljenek, valamint sok barátot fogadjanak benne — mondja Bocelli.

A palota berendezése nagyon elegáns, árad belőle a nyugalom, hiszen a művész egész évben turnézik, így fontos számára az otthon töltött idő nyugalma. A zeneiség megteremtésére is törekedtek — természetesen több zongorát is láthatunk a híres művész otthonában. Műtárgyakban és különleges, ívelt bútorokban gazdag otthont látunk, melyet a feleség, Berti Bocelli rendezett be. A lépcsőt lágyan ívelt kovácsoltvas korlátok szegélyezik. Minden részlet tökéletesen ki van dolgozva. Pompázatos csillárok lógnak minden helyiségben. A rengeteg virágnak köszönhetően, melyeknek megvan a pontos helyük, érezhetjük a természetközelséget is, ami csak fokozza a tengerparti villa hangulatát.

A ház a részletgazdag belső ellenére sem tűnik zsúfoltnak, hála a szellős elrendezésnek és a halvány, pasztell falszínnek, valamint az egybenyitható tereknek.

Az első emeleten hozták létre a nappali- és az étkezőhelyiséget, a másodikon irodákat és Bocelli stúdióját, valamint hálószobákat a vendégek számára, a legfelső szinten pedig a család hálószobái találhatóak.

Az egyik nappaliban a teret fekete alapon sárga virágos ülőgarnitúra uralja, melyet sárga díszpárnákkal tettek hangsúlyossá. Ezek a kanapék antik darabok. Kottatartót itt is láthatunk, hiszen sosem tudni, hol szállja meg a művészt az ihlet, ám ez valószínűleg inkább dekorációs elemként használatos. Ebbe a szobába kisebb sajtótájékoztatókat, interjúkat szoktak szervezni. A másik nappaliban kandalló található, és rengeteg művészeti, irodalmi könyv sorakozik a polcokon.

Az ebédlőben barokk mintás, huzattal borított székek állnak a klasszikus stílusban megmunkált étkezőasztal körül. A tálaló felett hatalmas, aranykeretes tükör vonzza a tekintetet. S ebéd közben zongoraszót is lehet hallgatni, ebben a helyiségben is találunk ugyanis zongorát. A tágas konyhában rengeteg a tárolóbútor.

A falakat festmények, különféle élethelyzetekből merített fotók, de legfőképp Bocelli arany- és platinalemezei ékesítik. Nem meglepő a gitár sem az ablakpárkány díszeként. Az egész házat greslapokkal burkolták, valamint helyenként marokkói csempével dekorálták. A lépcsőt márvánnyal borították, és a márvány virágtartókat sem hiányolhatjuk.

Gazdag textileket csak néhol látunk, nem takarják ki a pompázatos kilátást, és az sem mellékes, hogy a hatalmas ablakokon át fényben fürdik a villa.

Az ingatlanhoz egy tengerparti strandklub is tartozik, melyet Bocelli gyermekei üzemeltetnek. A pazar kert és a tengerparti strandklub Gruppo Giardini tájépítész tervei alapján készült, valamint a neves képzőművész, Carole Feuerman alkotta meg az érdekes, élethű szobrokat a kertben.

A csodálatos kertből — a zöldövezet mellett — természetesen a medence sem hiányozhat, a hamisítatlan mediterrán életérzésről pedig elegáns kerti bútorok és zöld zsalugáteres ablakok gondoskodnak.

Andrea Bocelli villájának belsőépítészetében, illetve annak minden rezdülésében jelen van az utánozhatatlan olasz elegancia és a zenei áramlás, ám mégsem tűnik múzeumnak — remekül illik a világhírű énekeshez.


Még több kép!▼ 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..