home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Lenne egy köztes időszak?
2024.02.01.
LXXIX. évf. 5. szám
Lenne egy köztes időszak?

A január 31-én közzétett hírek szerint mégsem egyik napról a másikra tiltanák be a szerb dinár használatát Koszovóban. Besnik Bislimi koszovói miniszterelnök-helyettes szerint egy úgynevezett köztes időszakot vezetnének be, amelynek célja, hogy a polgároknak legyen idejük hozzászokni, illetve áttérni az euróval való fizetésre. Ebben az időszakban a dinár használata is engedélyezett lenne, bármiféle büntetés kiszabása nélkül. A koszovói politikus kiemelte, arra kérik a Koszovói Nemzeti Bankot, vegye fel a kapcsolatot a Szerbiai Nemzeti Bankkal és találják meg a legjobb modellt a rendszer alkalmazásához.


Fotó: Tanjug

Aleksandar Vučić Belgrádban a Kvinta-országok, azaz az Ötök nagyköveteivel, illetve az Európai Unió és az Egyesült Államok képviselőivel egyeztetett Priština azon döntéséről, hogy betiltják a dinárral való fizetést Koszovóban.

A szerb elnök korábban már sürgős egyeztetést tartott az illetékes szerb miniszterekkel arról, hogy milyen lépést tegyenek azután, hogy Albin Kurti koszovói kormányfő elutasította az Egyesült Államok, az Európai Unió és a Kvinta-országok javaslatát. 

Forrás: Szerbiai RTV, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..